26 Μαρ 2011

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 31/3

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ελευσίνα 28/03/2011


Συνάδελφοι –σες
Αγαπητοί ασθενείς

Έχει γίνει πλέον φανερό σε όλους μας ότι το παρόν και το μέλλον που επιφυλάσσει για μας η κυβέρνηση συνοψίζονται στο τετράπτυχο «ακριβότερη ζωή, μικρότεροι μισθοί, εργασιακή ζούγκλα, χειρότερη περίθαλψη».

Τα χρόνια τις αθωότητας τελείωσαν και ο τελευταίος καλοπροαίρετος πολίτης εργαζόμενος στα επιχειρήματα της κυβέρνησης γνωρίζει πια ότι ο στόχος των μέτρων που ελήφθησαν και σχεδιάζονται για να παρθούν δεν ήταν η «σωτηρία από τη χρεοκοπία», αλλά η κατεδάφιση κάθε εργασιακής και κοινωνικής κατάκτησης. Αυτό που ανοικτά επιδιώκουν είναι να κάνουν την εργασία το μόνο φτηνό πράγμα στη χώρα και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε προνομιακό χώρο επενδύσεων χαμηλού εργατικού κόστους και υψηλής κερδοφορίας. Ευρωπαϊκή Ένωση –ΔΝΤ και η κυβέρνηση υποτέλειας του ΠΑΣΟΚ θέλουν να μη μείνει τίποτα όρθιο από το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την Κοινωνική Ασφάλιση, το Κοινωνικό Κράτος. Θέλουν ένα δημόσιο που να λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου απαλλαγμένο από το κόστος των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν απομείνει Τα μνημόνια δεν έχουν τέλος -αυτές τις μέρες είναι προ των πυλών το 4ο- και το ένα μετά το άλλο έρχονται να σαρώσουν ότι έχει απομείνει όρθιο.


Το εκβιαστικό δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» που επέβαλλε στην κοινωνία η ελληνική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (αυτά έκαναν την βρώμικη δουλειά με το αζημίωτο μιας και η κυβέρνηση τους χάρισε για 2η χρονιά άλλα 300 εκ ευρώ από την μη είσπραξη του ΦΠΑ των διαφημίσεων), αλλα και με την στηριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν προϊόν συστηματικής εξαπάτησης των πολιτών και ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν προσυμφωνημένη προδιαγεγραμμένη πολιτική επιλογή για να υλοποιηθεί χωρίς σοβαρές αντιδράσεις η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου των τελευταίων δεκαετιών και η κατάφωρη παραβίαση βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και δημοκρατικών ελευθεριών.



Αυτή η πολιτική παρότι χρεοκοπεί οριστικά -οδηγώντας τους εργαζόμενους και τη χώρα στην κοινωνική οπισθοδρόμηση, εξαπλώνοντας παντού τη βαρβαρότητα της απόλυσης, της φτώχειας, της περιθωριοποίησης, της αναξιοπρέπειας- αναμένεται να αποκτήσει ακόμα σκληρότερα χαρακτηριστικά μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ της 25ης Μαρτίου, όμως δεν έχει πλέον καμιά πολιτική και κοινωνική λαϊκή νομιμοποίηση.

Η Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ικανοποιεί τα αιτήματα των εργοδοτών και των τραπεζιτών - αυτών δηλαδή που αύξησαν τα υπερκέρδη τους και ευθύνονται για την κρίση- με χρήμα και προνόμια, αρνείται να επιχορηγήσει το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών τους από το κράτος έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Παράλληλα χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα μετατρέπει τον ΟΠΑΔ σε «αδειανό πουκάμισο» και αφήνει τους Δημ. Υπαλλήλους ουσιαστικά χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Μετά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιούν ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ (ολοήμερη λειτουργία, ιδιωτικός φορέας διεκπεραίωσης των προμηθειών κλπ) και κυρίως μετά την οριστική υπαγωγή της Υγείας στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών του Μνημονίου, το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης διαγράφεται ζοφερό. Το πάγωμα των προσλήψεων, η δραστική μείωση των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και οι συνακόλουθες ελλείψεις υλικών ζωτικής σημασίας, το ψαλίδισμα των πρόσθετων αμοιβών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το ΕΣΥ σε λειτουργική κατάρρευση. Όπως και στη Παιδεία σχεδιάζεται κύμα συγχωνεύσεων καταργήσεων δημόσιων νοσοκομείων , προϊόν και ώριμο φρούτο αυτής ακριβώς της λειτουργικής απαξίωσης της δημόσιας υγείας ,αλλα και παραπέρα βήμα περικοπών στο δικαίωμα του λαού για υγειονομική περίθαλψη.



Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας εδώ και ένα χρόνο το 40% των Ελλήνων με χαμηλά εισοδήματα στερούνται πλέον ακόμη και βασικές υγειονομικές υπηρεσίες (εμβολιασμοί παιδιών, οδοντιατρική φροντίδα, συστηματική παρακολούθηση και θεραπεία χρόνιων νοσημάτων κλπ). Η πραγματικότητα αυτή χειροτερεύει ακόμα περισσότερο λόγω της επιβολής «διοδίων» των 5 ευρώ ως εξέταστρο και την πληρωμή των εξετάσεων από την τσέπη του ασφαλισμένου, που επιβαρύνουν κυρίως τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Την ίδια ώρα η σπατάλη, το «φακελάκι», η προκλητή ζήτηση και η διαφθορά στις προμήθειες και το φάρμακο καλπάζουν. Η λογική του Υπουργείου είναι η η περικοπή εξετάσεων και επεμβάσεων σε τριτοκοσμικά επίπεδα , η μεταβίβαση του κόστους της δημοσίας περίθαλψης στις πλάτες του λαού, η απευθείας πληρωμή από την τσέπη του ασφαλισμένου και όχι η «στοχευμένη και αποτελεσματική παρέμβαση στο κύκλωμα της υπερκατανάλωσης και υπερτιμολόγησης υλικών» ,όπως ισχυρίζονται Αυτή τη πολιτική εξάλλου χρόνια τώρα την εξέθρεψαν, ανέχτηκαν και συγκάλυψαν όλες οι κυβερνήσεις.

Εμείς θεωρούμε βάσιμα ότι οι περικοπές στη δημόσια περίθαλψη βλάπτουν σοβαρά την Υγεία, ιδιαίτερα των φτωχών ανθρώπων. Έχουμε την υποχρέωση ως υγειονομικοί να κοινοποιήσουμε αυτή την τραγική διαπίστωση στην κοινωνία και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός κινήματος άρνησης της πληρωμής του κόστους της υγείας ξανά από τους εργαζομένους . Γενικότερα αυτό που χρειάζεται είναι η οικοδόμηση ενός σταθερού κοινωνικού μετώπου διεκδίκησης του δικαιώματος όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση, νομιμοποιητικά έγγραφα, σε δημόσια και δωρεάν φροντίδα Υγείας υψηλής ποιότητας.

Συνάδελφοι –σες

Αν όλα τα παραπάνω αποτελούν το παρόν μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσουν το μέλλον μας. Οι πολύμορφοι ταξικοί αγώνες και η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, μπορεί να τους «κόψει τον βήχα» μπορεί να ανατρέψει το Μνημόνιο και την «ανθυγιεινή» κυβερνητική πολιτική.

Απαιτούμε:

1. ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΟΔΙΟΥ» ΤΩΝ 5€ -ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
2. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ -ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ- ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
3. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ- ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΕΣΥ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ:
ΣΤΗΝ 8ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (07:00-15:00) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4 ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΙ Τ.Ε.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: