11 Μαρ 2011

Με το κεφάλι ψηλά οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας!

Με το κεφάλι ψηλά και έχοντας πετύχει μία σημαντική νίκη, οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας έληξαν τον πολυήμερο αποφασιστικό αγώνα τους. Η μερική -έστω- δικαίωση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση αποτελεί μία σοβαρή παρακαταθήκη για τους αγώνες τόσο των μεταναστών όσο και των ελλήνων εργαζομένων.

Απέδειξε ότι η αποφασιστικότητα και ο ανυποχώρητος αγώνας είναι στοιχεία απαραίτητα στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή-αντεργατική επέλαση των δυνάμεων του κεφάλαιου και του αντιδραστικού πολιτικού μπλοκ που τις στηρίζει. Η τρομοκρατία, οι τόνοι λάσπης και η κατασυκοφάντηση της απεργίας πείνας και του κινήματος αλληλεγγύης από τα αστικά επιτελεία και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς για όλους τους μετανάστες. Επιπλέον, η αποφασιστικότητα και το δίκιο αυτού του αγώνα κατάφεραν να βάλουν στο περιθώριο και τις διάφορες μικροκομματικές σκοπιμότητες εκμετάλλευσής του που εκφράστηκαν ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες.

Το εντυπωσιακό κύμα συμπαράστασης, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, όχι μόνο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση αυτού του αγώνα, αλλά κατάφερε να θέσει στην κοινωνία το ζήτημα των μεταναστών μέσα από το πρίσμα του λαϊκού-εργατικού κινήματος και με τους όρους που μόνο αυτό ξέρει και μπορεί να θέτει: την ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη στον κοινό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την ανισότητα, την αδικία και το ρατσισμό.

Μπορεί ο δρόμος για την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των μεταναστών να είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος, αλλά τα βήματα σ’ αυτόν θα είναι πλέον πιο σίγουρα και ελπιδοφόρα.



Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: