18 Απρ 2010

ΘΡΙΑΣΙΟ: ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αντίστασης δημιουργήθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο για να προωθήσει την ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων στα μέτρα της κυβέρνησης.
Κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο - κάλεσμα στις επερχόμενες απεργίες και κινητοποιήσεις:

ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΗ

Όλοι στη συγκέντρωση 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΗ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση για περικοπή των δώρων και των επιδομάτων μας, ακάθεκτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βαδίζοντας στην προοπτική που διαγράφουν το ΔΝΤ και η ΕΕ, ενθαρρυμένη από την στήριξη που της προσφέρουν ΝΔ-ΛΑΟΣ και ΜΜΕ, κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα μας.

  • Νέες μειώσεις μισθών, πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης.
  • Nέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με δραστικές μειώσεις στις συντάξεις της τάξης του 20-30%, αύξηση των ορίων ηλικίας, μετάθεση για μια δεκαετία και βάλε το όνειρο της συνταξιοδότησης δεκάδων χιλιάδων γυναικών.
  • Αυξήσεις των άμεσων και των έμμεσων φόρων, αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών και της βενζίνης, απελευθέρωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με το φάσμα του περιορισμού στοιχειωδών αγορών σε κάθε οικογένεια να γίνεται πραγματικότητα.
  • Αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις διαμορφώνουν νέα πεδία δράσης και ορέξεις για το κεφάλαιο. Στο αμέσως επόμενο διάστημα 150-200.000 υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα βρεθούν υποψήφιοι για απόλυση ,ενώ η γενίκευση της άρσης της μονιμότητας ακούγεται όλο και πιο συχνά και για τους υπόλοιπους.
  • Την ίδια ώρα στον ιδιωτικό τομέα συλλογικές συμβάσεις, απολύσεις και όρια απολύσεων, αποζημιώσεις, βρίσκονται στο δρόμο για το εκτελεστικό απόσπασμα.

Τα πολλαπλά και από διαφορετικές πλευρές κτυπήματα στης λαϊκή οικογένεια διαγράφουν όλο και πιο καθαρά τη προοπτική της μαζικής ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Συνάδελφοι το όραμα τους είναι φανερό και δεν θα σταματήσουν αν δεν το κάνουν πράξη.

Να δουλεύουμε όποτε, όταν και όσο θέλουν, να πληρώνουν όσο κρίνουν. Όταν δεν θα μας χρειάζονται να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες, και εμείς να αποδεχόμαστε μοιρολατρικά και με σκυμμένο το κεφάλι τα μέτρα που κάθε φορά επιβάλλουν τα συμφέροντα τους.

Συνάδελφοι –ισες, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το αν και πόσο θα προχωρήσουν, το μέχρι πού θα φτάσουν, δεν θα εξαρτηθεί παρά μόνο από τη δυνατότητα του λαού και των εργαζομένων να αντισταθούν, από τη δυνατότητα μας να βάλουμε φραγμό στα σχέδια αυτά. Και από τίποτε άλλο!

Γιατί εκτός όλων των άλλων οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ηγεσία των συνδικάτων ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον. Ηγεσίες που κηρύσσουν απεργίες μόνο και μόνο για να βγουν από την υποχρέωση, κάτω από το βάρος της οργής των εργαζομένων, και την ίδια ώρα αναζητούν τους όρους της αποκλιμάκωσης των αγώνων.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και οι συνεχιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και των εργαζομένων, τη θέλησή τους να δώσουν με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη. Και αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί!

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, μέχρι τη νίκη!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

(Υποστηρίζεται από ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: