3 Νοε 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/10/14 η προγραμματισμένη, ανοιχτή συγκέντρωση - ενημέρωση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής μας και για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ που διοργάνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων (Σισμανόγλειο - Φλέμιγκ).
Μετά από πολύ καιρό είδαμε την αίθουσα συγκεντρώσεων του 4ου ορόφου του Φλέμιγκ να γεμίζει ασφυκτικά ενώ αρκετός κόσμος παρακολουθούσε στριμωγμένος έξω στο διάδρομο. Δικαίως λοιπόν θα χαρακτηρίσουμε την συγκέντρωση αυτή εξαιρετικά πετυχημένη. Όχι μόνο γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων η βουλευτίνα κ. Καφαντάρη, η επικεφαλής της Περιφέρειας κ. Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής μας (οι κ.κ. Στεργίου και Πατούλης), Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής Συνδυασμών, εκπρόσωποι των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων του χώρου της Υγείας, ΠΟΕΔΗΝ, ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ κομμάτων και οργανώσεων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ξεκίνημα, Λαϊκή Αντίσταση) και πολλοί άλλοι (όπως για παράδειγμα τα υπό παραίτηση μέλη του Δ.Σ. του Συγκροτήματος κκ Καζάκος & Φερεντίνου), αλλά κυρίως γιατί συμμετείχαν συνάδελφοι εργαζόμενοι τόσο από τα νοσοκομεία μας όσο και από τα Σωματεία εργαζομένων των Δήμων, του ΟΚΑΝΑ αλλά και επιτροπών γειτονιάς και αρκετοί κάτοικοι. Αυτή η συμμετοχή για μας είναι εξαιρετικά σημαντική. Μας δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε για άλλη μια φορά με τον κόσμο της περιοχής, να ενημερώσουμε για την απειλή κλεισίματος του Φλέμιγκ, για την διάλυση του Σισμανογλείου αλλά και για την κατάσταση του Παίδων Πεντέλης. Εκτιμούμε πως ήταν αναγκαία αυτή η ενημέρωση, καθώς η πολιτική ηγεσία πολύ καιρό τώρα, άλλοτε με λεονταρισμούς και άλλοτε συγκαλυμμένα με διάφορα "σχέδια" επιχειρεί να βάλει ακόμα ένα λουκέτο σε Νοσοκομείο της περιοχής μας, να διαλύσει δομές περίθαλψης, να καταργήσει ημέρες εφημερίας.
Παρέμβαση έκαναν όσοι από τους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν και εκφράστηκαν όπως είναι φυσικό πολλές απόψεις. Απόψεις που στο σύνολο τους συνέκλιναν στην ανάγκη να ανατραπούν τα σχέδια του Υπουργείου για κλείσιμο του Νοσοκομείου και για ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Σισμανογλείου αλλά και του Παίδων. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως αυτή η διάλυση πρέπει να σταματήσει. Πως η Δημόσια υγεία πρέπει να αναπτυχθεί και όχι να διαλυθεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, πως ο κόσμος δεν έχει εναλλακτική λύση και πως κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει.
Σ' αυτό το κλίμα, εγκρίθηκε από το σύνολο των παρόντων το ψήφισμα (Α.σ.Γ.: ακολουθεί πιο κάτω) της συγκέντρωσης που πρότειναν τα Σωματεία εργαζομένων και συμφωνήθηκε τόσο η ανάγκη διοργάνωσης και πραγματοποίησης κινητοποιήσεων όσο και για τη στήριξή τους από τους παρευρισκόμενους.

Φίλοι και Φίλες, Συνάδελφοι,
Πρόθεσή μας ήταν να ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία μας τόσο ευρύτερα τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, όσο και τα συνδικαλιστικά, πολιτικά και άλλα στελέχη της κοινωνίας και να τους ζητήσουμε να πάρουν σαφή θέση αλλά και να στηρίξουν ουσιαστικά και με ενεργή συμμετοχή τους αγώνες εργαζομένων και κατοίκων. Θεωρούμε πως αυτό το αναγκαίο βήμα έγινε.
Τις επόμενες ημέρες τα Σωματεία εργαζομένων θα καθορίσουν τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα. Η επιτυχία τους θα κρίνει και το αν θα σώσουμε και θα αναπτύξουμε τη δημόσια υγεία. Αν θα αποτρέψουμε λουκέτα και καταργήσεις. Αν ο κόσμος θα έχει περίθαλψη ή αν θα πεθαίνει στα ράντζα κάποιου ρημαγμένου Νοσοκομείου.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Σημ. Με την ελπίδα να μην έχουμε ξεχάσει κανένα (σε τέτοια περίπτωση ενημερώστε μας και θα το συμπεριλάβουμε άμεσα!) ανακοινώνουμε παρακάτω φορείς και προσωπικότητες που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωσή μας.

· ΣΥΡΙΖΑ - Καφαντάρη Χ. Βουλευτής Β' Αθηνών,
· Περιφερειάρχης Αττικής - Δούρου Ε.
· Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ - Δεμερτζόγλου Σ.
· ΚΚΕ
· Δήμαρχος Πεντέλης - Στεργίου-Καψάλης Δ.
· Πρόεδρος ΙΣΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου - Πατούλης Γ.
· Περιφ. Σύμβουλος "Δύναμη Ζωής", Ένωση Κοιν. Λειτουργών - Χρυσικός Φ.
· Ένωση Γονέων Πεντέλης
· Δημ. Παράταξη Κηφισσιάς "Συνεργασία"- Μανθόπουλος Γ.
· Δημ. Παράταξη "Πεντέλη εν δράσει" - Φειδοπιάστης Α. -
· Μέλη του Δ.Σ. Σισμ/γλειου-Φλέμιγκ-Παίδων Πεντέλης - Καζάκος Κ. Φερεντίνου Φ.
· Σωμ. Εργ/νων Δήμου Πεντέλης - Γούναρης Φ.
· ΟΕΝΓΕ - ΕΙΝΑΠ - Λειβαδάς Κ.
· ΚΚΕ(μ-λ) - Παπακωνσταντίνου Σ
· Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων- Καμάρας Γ.
· Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης - Αλεξανδράκης Σ.
· Σωμ. Εργ/νων "ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ" - Μήτσιου Π. Γεωργιοπούλου Π.
· ΣΥΡΙΖΑ Βρυλισσίων
· ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης
· Δημοτική Παράταξη Πεντέλης "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ" - Κοσμοπούλου Ν.
· ΠΟΕΔΗΝ - Κουρουβακάλης Δ.
· Δημοτική Κίνηση "Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου"
· Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων
· Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                      ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ                                          ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

   Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων. Ζώντας την καθημερινή υποβάθμιση, την ταλαιπωρία του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης και την συνεχή απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας για το οριστικό κλείσιμο ενός ακόμα Νοσοκομείου (του Α. Φλέμιγκ) στην ευρύτερη περιοχή, τα Σωματεία εργαζομένων συγκαλέσαμε ευρεία σύσκεψη σήμερα 31/10/14 στο Α. Φλέμιγκ. Έγκαιρα, απευθύναμε δημόσια, ανοιχτή πρόσκληση στην οποία  ανταποκρίθηκαν  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, πολιτικά κόμματα, η Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, Δημοτικές Παρατάξεις Συλλογικότητες και απλοί Πολίτες.
    Συνοπτικά αναφέρθηκε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον ευρύτερο υγειονομικό χάρτη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά το μεγάλο κύμα διαθεσιμοτήτων του Αυγούστου 2013 και το κλείσιμο πολλών νοσοκομείων στην Αθήνα. Το Αμαλία Φλέμιγκ, που ήταν ένα από τα προγραμματισμένα για κλείσιμο Νοσοκομεία, κατάφερε παρά την τραγική του υποβάθμιση, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και τη στήριξη του λαού της ευρύτερης περιοχής, να παραμείνει ανοιχτό και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες.
   Για πάνω από ένα χρόνο εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και κάτοικοι αντιστεκόμαστε και ματαιώνουμε την υλοποίηση πολλών παραλλαγών του ενός και μόνου "σχεδίου" που λέγεται ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ,  ακόμα μεγαλύτερη πίεση και διάλυση υπηρεσιών στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, που θα κληθεί, χωρίς προσωπικό και υποδομές να υποστηρίξει πρακτικά τη μισή Αττική, αλλά και «χάρισμα» εκτάσεων – φιλέτων της περιοχής σε ¨επενδυτές¨ κερδοσκόπους.
   Είναι ενδεικτικό ό,τι σε διάστημα μερικών μόνο ημερών η πολιτική ηγεσία εξέδωσε τρείς διαφορετικές και οπωσδήποτε πρακτικά ανεφάρμοστες αποφάσεις για την τύχη του Νοσοκομείου, την ίδια μάλιστα στιγμή που το ορίζουν ως Κέντρο Αναφοράς για τον EBOLA!  Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την κατάργηση ολόκληρων τμημάτων και κλινικών με πρόσχημα τη μετατροπή του σε "κάτι άλλο". Επιμένουν ιδιαίτερα στην μεταφορά – κατάργηση του Χειρουργικού Τομέα,  καθώς γνωρίζουν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσει και να εφημερεύσει νοσοκομείο χωρίς αυτόν. Επιμένουν επίσης στην προσπάθεια απομείωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αφήνουν  σκόπιμα χαλασμένα ιατρικά μηχανήματα ενώ επιχειρούν να "διώξουν" άλλα, με σκοπό να μην είναι δυνατή η λειτουργία εργαστηρίων και η παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών περίθαλψης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μηχανήματος οστικής πυκνότητας, για το οποίο η Διοίκηση κάνει λυσσώδη αγώνα να απομακρύνει από το Αμαλία Φλέμιγκ.

   Τέλος, μετά τη συζήτηση και την ενημέρωση που έγινε από τους εργαζόμενους, οι παρευρισκόμενοι εκφράζουμε :

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ.

Ο λεγόμενος Βορειο- Ανατολικός Άξονας της Αττικής τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 600 περίπου νοσηλευτικά κρεβάτια (πάνω από τα μισά). Έχουν κλείσει τρία Νοσοκομεία ενώ έχουν συρρικνωθεί τραγικά οι υπηρεσίες όσων απέμειναν. Ο λαός της περιοχής ιδιαίτερα, αλλά  και ολόκληρης της Αττικής ταλαιπωρείται στριμωγμένος σε ράντζα και υποχρεώνεται σε ατέλειωτες ώρες αναμονής την ώρα της ανάγκης, προστρέχει  με αυξανόμενο ρυθμό στα δημόσια νοσοκομεία που λειτουργούν πλέον λόγω υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού και υποδομών κάτω από τα όρια της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας. Η Υγεία έχει μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ακριβή πολυτέλεια. Σ' αυτές τις συνθήκες κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει.


Απαιτούμε:

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΟΥΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΕΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΝΕΑ , ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ (ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ) ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. 

ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ , ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ  ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΘΕ ΔΟΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ "ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ", "ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ" ΚΛΠ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ»


Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα παραπάνω αιτήματα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με κάθε πρόσφορο τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο ενός ακόμα Νοσοκομείου ούτε την υποβάθμιση και διάλυση ενός άλλου.

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Ακολουθούν βίντεο από την τοπική εφημερίδα Η ΘΕΣΗ όπου μπορείτε να βρείτε και τα υπόλοιπα με τις τοποθετήσεις Καφαντάρη, Δούρου, Πατούλη και Στεργίου:

Οι εισηγήσεις του Δημήτρη Περίχαρου, προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων του Α. Φλέμιγκ και του Μιχάλη Μεταξάκη μέλους του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: