13 Μαΐ 2014

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι, ήδη θα έχετε ενημερωθεί για τη στάση των Σωματείων των τριών νοσοκομείων της περιοχής (Α.σ.Γ: δείτε πιο κάτω), σχετικά με την "αξιολόγηση". Θυμίζουμε επιγραμματικά:

1. Εγινε συννενόηση των Σωματείων στην προσπάθεια να συντονιστεί και να ενισχυθεί η αντίδραση των εργαζομένων προκειμένου να μην περάσει ο κατάπτυστος νόμος.
2. Προχωρήσαμε σε από κοινού παράσταση στη Διοίκηση, ζητώντας να μην προχωρήσει στη διαδικασία και στον υπολογισμό ποσοστών άριστων, καλών και άχρηστων υπαλλήλων.
3. Προγραμματίσαμε συνελεύσεις - συγκεντρώσεις προσωπικού προκειμένου να αναλυθεί η εφιαλτική προοπτική της αξιολόγησης, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τον προγραμματισμό ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ αλλά και για την ανάγκη ξεπεράσματος της και προχώρημα παραπέρα, με ουσιαστικότερα βήματα, τον αγώνα μας.
Οι συγκεντρώσεις - συνελεύσεις σε Σισμανόγλειο και Φλέμιγκ, κατέδειξαν την ομόφωνη διάθεση των εργαζομένων να αντιδράσουν, να μην συμμετέχουν στη διαδικασία, να καταργήσουν το νόμο. Ως τώρα το κλίμα που εισπράτουμε τόσο από τα δικά μας νοσοκομεία, όσο και από τα υπόλοιπα της χώρας είναι κλίμα οργής, αγανάκτησης και διάθεση για αντίσταση στο υποχρεωτικό "χαρακίρι" που μας υποχρεώνει η κυβέρνηση με την "αξιολόγηση".
Το "ΠΑΙΔΩΝ" έχει προγραμματίσει τη συνέλευσή του για τη Δευτέρα, όπου και εκεί αναμένεται η ίδια απόφαση καταδίκης του νόμου και καθολικής αντίστασης στην εφαρμογή του.
4. Τα Σωματεία άμεσα θα συναντηθούν και θα συζητήσουν, προκειμένου να κλιμακώσουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας. Ήδη έχει συζητηθεί η ανάγκη να απευθυνθούμε στην τοπική κοινωνία, να ενημερώσουμε για τις πραγματικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης - Τρόϊκας που και μέσα πό την "αξιολόγηση" σκοπό έχουν να κλείσουν νοσοκομεία, να ξεπουλήσουν εργαστήρια και υπηρεσίες, να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει ακόμα στην τσέπη του ταλαίπωρου λαού μας.
5. Με όλες μας τις δυνάμεις θα συμμετάσχουμε στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 24/5 που κύρηξε η ΠΟΕΔΗΝ και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Πιθανότατα, με απόφασή της η ΑΔΕΔΥ θα κυρήξει απεργία σ' όλο το Δημόσιο Τομέα την ίδια μέρα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι ενάντια σ' αυτή τη μεθόδευση που σκοπό έχει, να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και να τιμήσει η κυβέρνηση την συμφωνία με ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ-ΕΕ για απολύσεις.
Τα αποτελέσματα που άμμεσα θα υποστούμε, αν προχωρήσει η κυβερνητική "αξιολόγηση" είναι:
α. Δημιουργία δεξαμενής έτοιμων θυμάτων, που θα πέσουν στο βωμό των χιλιάδων απολύσεων που ήδη έχουν δεσμευτεί να κάνουν στο δημόσιο.(Αρχικά 15.000 υπάλληλοι θα απολυθούν το '14! - δηλώσεις Μητσοτάκη στον real fm 16/4/14). Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι συγχωνεύσεις - κλεισίματα υπηρεσιών και δομών, στην περίπτωσή μας ολόκληρων Νοσοκομείων προκειμένου να προκύψουν οι αριθμοί...
β. Με την ποσόστοση του 15%, αναγκαστική "ανακύλωση" όλου του προσωπικού σταδιακά, με τελική κατάληξη σε μερικά χρόνια να μην υπάρχει καθόλου μόνιμη δουλειά, ο μισθός να είναι ο μισός ακόμα και από το σημερινό. Έρχεται εξ' άλλου νέο μισθολόγιο και ατομικός μισθός ανάλογα με το βαθμό. Θα βάζει πρόστιμο στους κακούς και bonus στους"άριστους". Ακόμα ξερίζωμα κάθε αντίστασης των εργαζομένων και κατάργηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης. Θα πρέπει να μην μιλάς να μη διαμαρτύρεσαι, να είσαι αρεστός στους προϊσταμένους σου και ταυτόχρονα να κοιτάς πως θα "φας" το διπλανό σου αφού δεν αρκεί να είσαι καλός υπάλληλος, πρέπει απαραίτητα να είσαι καλύτερος από το συνάδελφό σου και ας κάνετε ακριβώς την ίδια δουλειά.
γ. Δημιουργία μιας ολιγάριθμης κάστας στελεχών που καμμία σχέση δεν θα έχει με τον κόσμο την βάρδιας, του "γκισέ" και της "λάντζας", αφού δεν θα έχει δουλέψει ποτέ στη "βάση". Θα πατάει στο λαιμό κάθε υφιστάμενο προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.
Αυτονόητο είναι πως "παράπλευρη" αλλά εξίσου σημαντική απώλεια θα έχει ο λαός που θα δεί νοσοκομεία και υπηρεσίες να κλείνουν ή να συρρικνόνωνται τραγικά, που θα δεί να καταργείται οτιδήποτε "δωράν" έχει ακόμα απομείνει. Που θα πρέπει να ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές για μια απλή συνταγή η εξέταση. Που θα πρέπει να ζητιανεύει υπηρεσίες στα κοινωνικά ιατρεία και φροντιστήρια. Που θα πρέπει να πεθάνει αν δεν έχει λεφτά! Τόσο απλά!
Γι' αυτό αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και πρέπει να τον δώσουμε χωρίς αυταπάτες. Κανείς δεν θα αγωνιστεί για μας. Είναι ανάγκη να καταλάβουμε πως, όσο και αν βοηθούν, όσο και αν συσπειρώνουν, την προοπτική και την τελική έκβαση του αγώνα δεν θα την κρίνουν τα δικαστήρια, ούτε τα κείμενα υπογραφών. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! Πάντα η εξουσία θα υπερτερεί σ' αυτό το πεδίο.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

flemig-hospital.blogspot.gr

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Όχι στο νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων
Να ακυρώσουμε όλοι μαζί στη πράξη τον νόμο σφαγείο


Η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων.
Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο νόμος αυτός δε πρέπει να περάσει. Η απάντηση που θα λάβει η κυβέρνηση θα πρέπει είναι καθολική.
Η απόφαση των ΔΣ των Σωματείων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης μετά από κοινή σύσκεψη τη Τρίτη 6 Μαΐου είναι η εξής:
1. Παρέμβαση στη κοινή διοικήτρια των τριών νοσοκομείων μας για τη μη έκδοση ποσοστών επιμερισμού που ορίζει ο νόμος.
2. Κανείς εργαζόμενος να μην συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων.
3. Κανείς εργαζόμενος να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης, κανείς προϊστάμενος, τμηματάρχης κλπ να μη συντάξει τις εισηγήσεις για τους αξιολογούμενους και κανείς διευθυντής να μη βαθμολογήσει και να μη συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης
4. Τα έντυπα των αξιολογήσεων αφού τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι θα τα καταθέσουν στο σωματείο εργαζομένων χωρίς να τα συμπληρώσουν.
5. Συμφωνούμε με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με τη προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση.

6. Συγκέντρωση 1500 υπογραφών (απ΄ όλους τους εργαζόμενους των τριών νοσοκομείων) στο κείμενο υπογραφών της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση».
7. Κανείς συνάδελφος να μη βάλει την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του.
8. Πραγματοποίηση ΓΣ των εργαζομένων και στα τρία νοσοκομεία με τη παρουσία των ΔΣ των τριών σωματείων τις αμέσως επόμενες ημέρες
9. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 14 Μαΐου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
10. Διεκδικούμε την κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/2014 που αφορούν στην «αξιολόγηση».
11. Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοι μας.
12. Κανείς εργαζόενος να μη λάβει μέρος σε διαδικασίες κανιβαλισμού που η κυβέρνηση καλλιεργεί εντός των υπηρεσιών μας.
13. Καλούμε τέλος, όλους, τους εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα σε αυτή την διαδικασία της προκατασκευασμένης «αξιολόγησης» να ταχθούν απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ – ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: