12 Φεβ 2014

Ηράκλειο: Παρεμβάσεις Ταξικής Πορείας για το ζήτημα της υγείας

Σε μια περίοδο όπου αμφισβητείται ανοιχτά το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε μια περίοδο όπου τα κεκτημένα δικαιώματα του λαού καταργούνται το ένα μετά το άλλο. Σε μια περίοδο όπου το δικαίωμα στην περίθαλψη γίνεται προνόμιο μόνο αυτών που έχουν την οικονομική δυνατότητα. Σε μια περίοδο όπου το κλείσιμο – συγχώνευση μονάδων υγείας, οι απολύσεις – διαθεσιμότητες προσωπικού, τα χαράτσια σε εξετάσεις ή συνταγογραφήσεις, τα προβληματικά γενόσημα, η υποβάθμιση των υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία κλπ δημιουργούν μια κατάσταση ασφυκτική για τα λαϊκά στρώματα και αναγκάζοντάς τους να στραφούν στους ιδιώτες.
Αυτή την περίοδο είναι πρωταρχική ανάγκη να συγκροτηθεί και αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής στην πολιτική κυβέρνησης – τρόικα. Να συγκροτηθεί και αναπτυχθεί κοινό μέτωπο υγειονομικών – λαού επειδή ακριβώς το ζήτημα της περίθαλψης (πρέπει να) είναι υπόθεση όλου του λαού. Γι' αυτό και πρέπει να τεθεί σε εργασιακούς χώρους, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο όπου μπορούν να δημιουργηθούν τέτοιες προϋποθέσεις κίνησης και δράσης.
Αυτά είναι και τα ζητήματα που ανέδειξε η Ταξική Πορεία Ηρακλείου το προηγούμενο διάστημα μέσα από τις παρεμβάσεις της, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα νοσοκομεία, μοιράζοντας πλατιά προκηρύξεις, συζητώντας με τον κόσμο ο οποίος αντέδρασε θετικά βγάζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του όχι μόνο για την κατάσταση στο χώρο της υγείας αλλά και στο «τι να κάνουμε». Επίσης, τοποθετήθηκαν και πανό. Η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της και το επόμενο διάστημα. Βασική της επιδίωξη η δημιουργία πλατιάς επιτροπής από υγειονομικούς, φορείς, απλό κόσμο στην κατεύθυνση διεκδίκησης της δωρεάν και πλήρους περίθαλψης για όλους, στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, στην αποτροπή του κλεισίματος ή συγχώνευσης μονάδας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: