28 Ιαν 2014

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την παρουσία του υπουργού υγείας Α. Γεωργιάδη στο χώρο του νοσοκομείου ΓΝΑ ''Γ. Γεννηματάς'' την Δευτέρα 27/1/14 στην κοπή της πίτας της Γ΄παθολογικής κλινικής, διευθύντρια της οποίας είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ματίνα Παγώνη.

Δεν νομιμοποιείται η πολιτική ηγεσία που συνευθύνεται για το κλείσιμο νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες εργαζόμενων, την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, το χτύπημα του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, να εμφανίζεται προσκεκλημένη από συνδικαλιστές και να της δίνεται βήμα αμοιβαίων δημοσίων σχέσεων.

ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ(ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) είναι υπόλογες απέναντι στους εργαζόμενους γιατί συνδικαλιστικά τους στελέχη παρευρέθηκαν στη φιέστα του υπουργού. Κατά τα άλλα ''κόπτονται'' για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους που κατακρεουργούνται καθημερινά από την συγκυβέρνησή τους.

Ευθύνες όμως έχει και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ(ΟΡΑΜΑ), γιατί, ενώ της απευθυνθήκαμε για την διοργάνωση από κοινού έστω και την τελευταία στιγμή διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και έμπρακτης απάντησής τους στην παρουσία Γεωργιάδη, επέδειξε εμφανή απροθυμία.

Μέλη της κίνησής μας και εργαζόμενοι καταδικάσαμε έμπρακτα την παρουσία του Υπουργού Υγείας, την συμπεριφορά των παρευρισκόμενων συνδικαλιστών και την στάση όσων προσέτρεξαν - ευτυχώς ήταν λίγοι - να επιδείξουν ''καλό πρόσωπο'' προς την εξουσία.

Απέναντι στη βαρβαρότητα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ να αντιτάξουμε τη μαζική μας αντίσταση και διεκδίκηση. Γιατί το πολιτικό προσωπικό-υπηρέτες της τρόικας και του κεφαλαίου και υλοποιητές της αντιλαϊκής-αντεργατικής επέλασης είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Γιατί τα σωματεία έχουν λόγο ύπαρξης μόνο όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝ. Γιατί ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ μπορούμε να τους σταματήσουμε με την πάλη μας.

28/1/2014 ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: