17 Ιουλ 2013

"ΞΑΦΝΙΚΟΣ" ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ !

Γνωρίζουμε από καιρό τα σχέδια διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Σήμερα μάλιστα οι συνάδελφοι υγειονομικοί κατέβηκαν στους δρόμους για να προασπιστούν το δικαίωμα του λαού στο κοινωνικό κράτος αλλά και το δικαίωμα στην εργασία φωνάζοντας ηχηρά ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Αυτό που δεν γνωρίζαμε και δεν περιμέναμε ήταν ότι θα επέλεγαν  σήμερα να κλείσουν κομμάτι δομής υγείας. Σήμερα λοιπόν, ημέρα γενικής απεργίας, η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός αποφάσισε κι έστειλε έγγραφο στην Πολυκλινική με το οποίο ζητάει το κλείσιμο-λουκέτο της αιμοδοσίας της Πολυκλινικής στη Δεληγιώργη  και τη μετακίνηση όλου του προσωπικού στον Ευαγγελισμό από αύριο. Το έγγραφο έχει την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου και προσπαθεί να στηριχτεί  στο πλαίσιο του ενιαίου οργανισμού των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Οφθαλμιατρείο. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι ενιαίος οργανισμός δεν υπάρχει αφού μέχρι τώρα κάθε νοσοκομείο έχει το δικό του οργανισμό.
    Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο αφού ήταν απεργοί και δήλωσαν ότι είναι αδιανόητο να κλείσει αύριο η αιμοδοσία τη στιγμή που έχει ήδη τόσα κλεισμένα ραντεβού. Να σημειώσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη  δομή αιμοδοσίας μεταγγίζει παιδιά με μεσογειακή αναιμία κι εξυπηρετεί πολλούς συλλόγους αιμοδοτών λόγω και της εύκολης προσβασιμότητας. Ήδη ο αριθμός των αιμοδοτών δεν είναι ικανοποιητικός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα μειωθεί τη στιγμή που δυσχεραίνεται η πρόσβαση των ανθρώπων.
Αύριο τα ΔΣ του Ευαγγελισμού και της Πολυκλινικής έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Ευαγγελισμού για το θέμα αυτό. Σαν ΣΕΝΕ έχουμε ήδη δηλώσει την πλήρη αντίθεσή μας με το κλείσιμο της Πολυκλινικής  αλλά κι όλων των άλλων δομών της υγείας – πρόνοιας και την κινητικότητα του προσωπικού που επιχειρεί η συγκυβέρνηση εφαρμόζοντας πιστά  τις πολιτικές που έχει συναποφασίσει μαζί με  την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και το ντόπιο κεφάλαιο.
  Νομίζω ότι είναι η στιγμή (ήδη έχουμε αργήσει) να δράσουμε όλοι μαζί, να συντονίσουμε τον αγώνα μας ,να τον κλιμακώσουμε και να απαιτήσουμε να ενισχυθούν οι δομές υγείας αντί να κλείσουν, να προσληφθεί προσωπικό αντί ν’ απολυθεί ,να διασωθεί το κοινωνικό κράτος. Να  αποκτήσουν τα συνδικάτα και τα σωματεία το ρόλο που έχουν χάσει, να εμπνεύσουν και να οργανώσουν τους εργαζόμενους σε κίνημα  ανατροπής και αντίστασης  απέναντι στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μνημονίων-  πολιτικών-μέτρων   που ψηφίζονται και γονατίζουν την κοινωνία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε
                                                                      Πασχάλη Βιβή
                                                                    Τε ακτινολόγος
                         γ.γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων νοσ. Ευαγγελισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: