26 Απρ 2013

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11.00 π.μ. - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας και ταξικού αγώνα! Και σε αυτό η εργατική τάξη δεν χρειάζεται τη συναίνεση καμιάς κυβέρνησης. Η προκλητική απόφαση του υπουργείου Εργασίας να μεταφέρει την αργία της Πρωτομαγιάς πρέπει να πέσει στο κενό! Η απεργία της 1ης Μάης δεν παζαρεύεται! Δεν θα γίνει και αυτή παρανάλωμα στο βωμό των μνημονίων και της ισοπέδωσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Δεν θα χαρίσουμε την ιστορία και τα σύμβολα της εργατιάς, αυτά που με λύσσα θέλουν να διαγράψουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
Την Πρωτομαγιά απεργούμε και βγαίνουμε μαζικά στους δρόμους! Διαδηλώνουμε και αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της τρόικας και πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Διεκδικούμε πλήρη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας, ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρατική καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του λαού της Χαλκιδικής ενάντια στην καταστροφή που απαιτούν οι περίφημες «επενδύσεις» τους. Υψώνουμε ταξικό τείχος ενάντια στο ρατσιστικό μίσος και τις φασιστοσυμμορίες, που τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από την κυρίαρχη πολιτική. Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στα ταξικά μας αδέλφια, τους μετανάστες και παλεύουμε μαζί τους ενάντια στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, στην κτηνωδία του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, στη δολοφονική, καταστροφική πολιτική που γεννά το σύστημά τους και η κρίση του. Η Μανωλάδα του σήμερα είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) του αύριο. Είναι το μέλλον που κρύβεται πίσω από την «ανταγωνιστική οικονομία» και την «ανάπτυξή» τους.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Η σαρωτική επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη όχι μόνο δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί, θα γίνει ακόμη πιο σφοδρή. Κάθε μέτρο που περνάει, κάθε κίνησή τους που μένει αναπάντητη τους κάνει ακόμη πιο επιθετικούς, ακόμη πιο αχόρταγους. Εκμεταλλεύονται τον αρνητικό για μας συσχετισμό δύναμης. Εκμεταλλεύονται την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αποσυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Αξιοποιούν τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, και τη βρόμικη, διαλυτική δουλειά που κάνουν εδώ και δεκαετίες μέσα στα συνδικάτα. Αξιοποιούν τις διασπαστικές λογικές και τη μετατροπή των συνδικάτων σε κομματικά παραμάγαζα. Αξιοποιούν τις εκλογικές αυταπάτες, τη λογική της εύκολης λύσης και της ανάθεσης, που σύσσωμη η ρεφορμιστική Αριστερά καλλιεργούσε και συνεχίζει να καλλιεργεί στο λαό και τους εργαζόμενους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσο οι πλατιές εργαζόμενες μάζες μένουν στη γωνία, όσο το εργατικό κίνημα παραμένει άμαζο και αδύναμο τόσο η βάρβαρη πολιτική τους θα πετυχαίνει νίκες σε βάρος μας. Και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να παραμείνει το εργατικό κίνημα σε αυτήν την κατάσταση: ΜΑΤ, χημικά, επιτάξεις απεργών, διώξεις συνδικαλιστών, απολύσεις, πειθαρχικά, τρομοκρατία, σφαίρες στο ψαχνό...
Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε! Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το κάνουμε! Να αντιστρέψουμε την κατεύθυνση διάλυσης και υποχώρησης που επιβάλλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να σπάσουμε τις αντιλήψεις που επιβλήθηκαν και οδήγησαν τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετίες πίσω. Να σπάσουμε τη μοιρολατρία και το φόβο. Να ξαναμάθουμε την αντίσταση στην επίθεση του αφεντικού, την αποκάλυψη των εκβιασμών, τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, την αλληλεγγύη στους αγώνες που ξεσπούν. Να αναγνωρίσουμε τους φίλους και τους εχθρούς, να οικοδομήσουμε ένα πλατύ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους ανέργους, τη νεολαία, το λαό. Για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της αστικής κυριαρχίας. Για την πραγματική κοινωνική απελευθέρωση.
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: