23 Ιουν 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όπως αποκαλύφτηκε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έγινε την Τρίτη 12 Ιούνη  δεν υπήρξε οικονομικός απολογισμός του σωματείου γιατί αναζητούνται περίπου 4.500 € και όχι μόνο από το ταμείο του σωματείου. Η ταμίας του προηγούμενου Δ.Σ. παρέδωσε αυτό το ποσό μαζί με το βιβλιάριο καταθέσεων στον προηγούμενο πρόεδρο και νυν γραμματέα του σωματείου (ΠΑΣΚΕ).
 Η πρόεδρος του σωματείου και η ταμίας (ΠΑΜΕ)  ισχυρίζονται ότι παρέλαβαν το βιβλιάριο καταθέσεων αλλά δεν παρέλαβαν τα 4.500 € σε μετρητά.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει ευθύνη ο γραμματέας αλλά και η πρόεδρος και η ταμίας του απερχόμενου Δ.Σ. του σωματείου που καθ᾿ όλη τη διάρκεια της θητείας τους δεν φρόντισαν να παραλάβουν αυτά τα χρήματα και ούτε ενημέρωσαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ .Σ. αλλά και τους εργαζόμενους για το ζήτημα αυτό.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα λεφτά του σωματείου ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους μέλη του και δεν νομιμοποιείται κανείς να τα διαχειρίζετε εν λευκώ πολύ περισσότερο να τα παρακρατεί παράνομα.
Καλούμε όσους εμπλέκονται στο θέμα να επιστρέψουν άμεσα μέχρι και το τελευταίο ευρώ στο ταμείο του σωματείου. Διαφορετικά είναι έκθετοι και υπόλογοι.
Το απερχόμενο προεδρείο να παρουσιάσει πλήρη παραστατικά και να δικαιολογήσει τις δαπάνες στις οποίες προέβη στη διάρκεια της θητείας του οι οποίες πρέπει να στηρίζονται σε αποφάσεις Δ.Σ. διαφορετικά αποτελούν κατάχρηση.
Καταλαβαίνετε λοιπόν συνάδελφοι πόσο έκθετοι νομικά –πολιτικά και συνδικαλιστικά είναι οι προαναφερόμενοι. Τι τεράστιες ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΚΕ.
Με αφορμή και το παραπάνω γεγονός εκτός από τη συνολική στάση τους στο χώρο μας αποκαλύπτονται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί οργάνωσης, υπευθυνότητας, αγώνων κλπ. που μετατρέπονται στην πράξη σε υποταγή, ρεμούλα, κατάπτυστη συμπεριφορά, ρουσφέτια, συναλλαγές και προσωπικά οφέλη.
Να βάλουμε ένα τέλος με την ενεργοποίηση και την συμμετοχή μας που είναι η μόνη εγγύηση για ένα άλλο σωματείο προοδευτικό και αγωνιστικό.

Ταξική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: