16 Ιουν 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


 Θεαματικη επιτυχια γνωρισε το ψηφοδελτιο της Αγωνιστικης πρωτοβουλιας που συγκροτηθηκε πριν 2 χρονια με τη συνεργασια δυναμεων της Αυτονομης Παρεμβασης, της Ταξικης Πορειας και ανενταχτων αγωνιστων , και που σε αυτες τις εκλογες διευρυνθηκε με τη συμμετοχη συναγωνιστων απο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το σχημα που το προηγουμενο διχρονο ηταν αυτο που λειτουργησε το σωματειο επιβραβευτηκε για τη δραση του κερδιζοντας και σε ψηφους αλλα και σε εδρες ,παροτι οι δυναμεις του κυβερνητικου συνδικαλισμου επιδιωξαν να ενωσουν τις δυναμεις τους προκειμενου να πετυχουν τη ηττα του, γεγονος ωστοσω που γυρισε σε βαρος τους.
Το αποτελεσμα φερει εντονα πολιτικο χρωμα μιας και οι εκλογες γιναν λιγες μερες πριν τις βουλευτικες ,καταγραφει τη φθορα των συγκυβερνωντων ,αλλα και την αδυναμια του ΠΑΜΕ να καρπωθει τμημα εστω αυτης της φθορας, ενω αποτελει επιβραβευση της πολτικης της κοινης δρασης
 
2012
2010

ΨΗΦΙΣΑΝ
695


ΨΗΦΙΣΑΝ
753



ΕΓΚΥΡΑ
662


ΕΓΚΥΡΑ
708



ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
33


ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
45







ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
%
ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
%
ΕΔΡΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
305
43,88%
5
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
245
32,54%
4

ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ
149
21,44%
3
ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ
169
22,44%
3

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ
137
19,71%
2
ΠΑΣΚΕ
195
25,90%
3

ΔΑΚΕ
68
9,03%
1

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
71
10,22%
1
-
-
-
-

-
-
-
-
ΚΙΒΩΤΟΣ
31
4,12%
0


 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


Σε μια κρίσιμη από κάθε άποψη περίοδο λίγο  μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μάη όπου εκφράστηκε με το πιο τρανταχτό τρόπο η αποδοκιμασία του λαού μας στη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική των  μνημονίων της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. , των κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ ,της μαζικής άρνησης  στις πολιτικές της  εξαθλίωσης ,των απολύσεων και της μαζικής ανεργίας ,της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων όσο και του μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας. Της μαζικής αντίθεσης  στην προοπτική της μονιμοποίησης και αυτών των πολιτικών σε βάθος χρόνου που κινδυνεύει να μετατρέψει το λαό μας σε σύγχρονο ΔΟΥΛΟ του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
    Αποδοκιμασία και αγανάκτηση  που 2 χρόνια τώρα έβρισκε διέξοδο στους μαζικούς αγώνες στις 18 μεγάλες απεργίες και στις εκατοντάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις  ,στις πλατείες και στις δρόμους των λαϊκών συγκεντρώσεων, που αν και δεν ανατρέψαν την αντιλαϊκή πολιτική , αποτέλεσαν τη μαγιά που φούσκωσε το μαζικό ρεύμα αποδοκιμασίας που εκφράστηκε μαζικά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
   Τώρα μιλούν για «αναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου, για αναβολές και παρατάσεις  του χρόνου εκτέλεσης των λαϊκών μαζών, ΕΠΙΣΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΓΙΟΥ.
Γιατί την ίδια στιγμή που μιλούν για διαλείμματα και χαλάρωμα της θηλιάς που μας έχουν φορέσει, την ιδία στιγμή κουνούν το δάκτυλο απέναντι στο λαό, απειλούν και εκβιάζουν ότι οι «μεγάλοι μας προστάτες» ,ΕΕ και ΔΝΤ, θα βυθίσουν την χώρα για άλλη μια φορά στη φτώχεια και την εξαθλίωση αν δεν τους κάνουμε τη χάρη να προσαρμόσουμε το επόμενο αποτέλεσμα των εκλογών  στα γούστα τους και τις απαιτήσεις τους , και κυρίως αν δεν σταματήσουμε να αναμετριόμαστε  μαζί τους στους δρόμους και στις πλατείες .
    Για τι και αυτοί ξερόυν ότι όσο προχωρούν τα πράγματα η πραγματική αντιπαράθεση που προβάλλει ολοένα και καθαρότερα δεν είναι άλλη παρά η  διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας για μια ζωή καλύτερη από τη μια ή διαφορετικά η βαρβαρότητα και η εξαθλίωση, έξω και  πέρα από τα διάφορα ψευτοδιλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», «υπευθυνότητας και ανευθυνότητας», «χάους ή τάξης και ασφάλειας».
   Για τι και αυτοί ξέρουν ότι πρόκειται περί αναμέτρησης και όχι κάποιας «πολιτισμένης συζήτησης». Αναμέτρηση που φροντίζουν από τώρα για να είναι το εργατικό κίνημα παροπλισμένο, και οι λαϊκές μάζες σε «ανάπαυση» και θεατές των εξελίξεων.

    Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα οι εξελίξεις και στο δημόσιο γυρνούν γύρω από τις «εκκρεμότητες» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ :  απολύσεις 150.000  υπαλλήλων , «αξιοκρατία-αξιολόγηση» συγχωνεύσεις-καταργήσεις κτλ
·   Μέσω της περίφημης δήθεν αξιολόγησης-και των νέων οργανογραμμάτων που τη συνοδεύουν θα  απαιτούν …..μεταπτυχιακά για τις καθαρίστριες και εμπειρία στη….. Ν.Α.Σ.Α για τους υπόλοιπους  επιδιώκοντας την μετακύλιση της ευθύνης της κρίσης από το σύστημα στους εργαζομένους .
    Έτσι ώστε να φαντάζουν αναπτυξιακό μέτρο οι ……απολύσεις και η άρση της μονιμότητας και «αντιπαραγωγική» κατεύθυνση  η διατήρηση της δημόσιας δωρεάν υγείας  και παιδείας και γενικότερα η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
·   Η παγίωση της κατά τουλάχιστον 30% μείωσης του εισοδήματος μας ,η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή -αποτέλεσμα  του μνημονιακού κουρέματος των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.
·    η κατάρρευση της δημόσιας υγείας   μέσω των κουτσουρεμένων προϋπολογισμών των νοσοκομείων, που θα οδηγεί σε στάση πληρωμών τους εργαζομένους και στάση παροχών στους ασθενείς και τους ασφαλισμένους. Ήδη μια σειρά από νοσοκομεία αναστέλλουν τακτικές επεμβάσεις , αναζητούν υλικά, αφήνουν απλήρωτους εργαζομένους , ενώ μέσω των νέων οργανισμών που προσωρινά ανεστάλησαν κλείνουν και συγχωνεύονται κλινικές και νοσοκομεία ,μειώνονται οργανικές θέσεις, προετοιμάζονται απολύσεις.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από φανερό ότι η αμέσως επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη από κάθε άποψη .ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ‘Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ !

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ “ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ” Η “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ  
ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ,

ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ , ΕΙΝΑΙ Η  ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ,ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Είναι σίγουρο ότι στη περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας θα απαιτηθούν πιο μαζικοί πιο αποφασιστικοί πιο παρατεταμμένοι αγώνες, πρέπει να ξανακουστεί ότι
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ,ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!
πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη , για να μπορούν όχι μόνο να εκδηλώνονται και να πραγματώνονται κινητοποιήσεις ,αλλά και να νικάνε ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ ,αλλά και τις διασπαστικές πρακτικές του ΠΑΜΕ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: