25 Νοε 2010

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!
Οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες δεν δικάζονται !

Στις 1 και 9 Δεκέμβρη γίνονται δύο δίκες στη Λάρισα βασισμένες σε διατάξεις του τρομονόμου και άλλες βαριές κατηγορίες. Η μία αφορά 4 σπουδαστές των ΤΕΙ που συνελήφθηκαν και παραπέμπονται με κατηγορίες για «ληστεία» επειδή συνελήφθηκαν κοντά σε χώρο λαϊκής αγοράς μετά από απαλλοτρίωση γνωστού σούπερ-μάρκετ και μοίρασμα σε κόσμο. Η άλλη δίκη αφορά 11 ανήλικους μαθητές που συνελήφθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 στις πορείες για την καταδίκη των δολοφόνων του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τους φόρτωσαν σχεδόν όλες τις κατηγορίες του τρομονόμου.

Συνάδελφοι,
Οι δίκες αυτές αποτελούν πρόκληση απέναντι σε όλους τους εργάτες, τον λαό και τη νεολαία. Αποτελούν προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν, οι μόνοι πραγματικοί τρομοκράτες της ζωής μας, η κυβέρνηση, οι μηχανισμοί καταστολής και τα αφεντικά τους, κεφάλαιο, ΔΝΤ, ΕΕ και λοιποί. Είναι αυτοί που μας κόβουν μισθούς και μεροκάματα, που μας στέλνουν με τις απολύσεις στην κόλαση της ανεργίας, που μας κάνουν την δουλειά και τη ζωή λάστιχο, που ζητάνε το αίμα μας, την ζωή την δική μας και των παιδιών μας, θυσία στο βωμό του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που υπηρετούν.
Δεν θα γονατίσουμε, θα αγωνιστούμε ενάντια στο αντεργατικό αντιλαϊκό μνημόνιο και την συνολική αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν θα τρομάξουμε από τα ΜΑΤ και όλους τους μηχανισμούς καταστολής που επιστρατεύονται σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση για να καταστείλουν τούς δίκαιους αγώνες μας όπως στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και τόσους άλλους.

Συνάδελφοι,
Η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη είναι σήμερα αναγκαία να αναπτυχθεί ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του λαού που δέχονται την βάρβαρη επίθεση του συστήματος.
Είναι καθήκον μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας και να μην τα αφήσουμε μόνα τους απέναντι σε κατασκευασμένες κατηγορίες.
Να οικοδομήσουμε το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εργατών και νεολαίας του μόνου που μπορεί να ανατρέψει την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας.

• Κάτω οι νόμοι οι τρομοκρατικοί
• Να αθωωθούν όλοι οι νέοι από όλες τις κατηγορίες
• ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Ταχυδρομείου.
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: