23 Ιαν 2013

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 5 μ.μ. ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Οι εργαζόμενοι του Μετρό αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που εκπορεύονται από την αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση, τους εντολείς τους της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.. Απεργούν για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις των ήδη μειωμένων μισθών τους, πέντε φορές από το 2010, μέσω του «ενιαίου μισθολόγιου». Αγωνίζονται ενάντια στη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την πλήρη κατάργηση κατακτήσεων που απορρέουν από αυτές, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.
Όπως πάντα η αστική "δικαιοσύνη" και τα επίσημα ΜΜΕ λειτούργησαν άμεσα και καταλυτικά! Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του Μετρό κρίθηκαν παράνομες και κατασυκοφαντούνται. Απειλούνται με επιστράτευση και απολύσεις. Αυτοί που οδήγησαν όλους τους εργαζόμενους αυτού του τόπου στην εξαθλίωση με τη μείωση των μισθών και τις απολύσεις, με τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια, που αύξησαν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ και μειώνουν τα δρομολόγια, παριστάνουν τώρα ότι νοιάζονται για τις μετακινήσεις του λαού και παρουσιάζουν τους εργαζόμενους του Μετρό ως υψηλόμισθους και τους κατηγορούν ότι στρέφονται κατά των ανέργων και των υπόλοιπων εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι του Μετρό δείχνουν το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους, να αναπτυχθεί κίνημα αλληλεγγύης από σωματεία, από συλλογικότητες και άλλους φορείς στις γειτονιές για να μην περάσουν οι μειώσεις των μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Να κοντραριστούν οι λογικές στοχοποίησης των εργαζομένων που μιλάνε για ..."βολεμένους" και "ταλαιπωρίες" του "επιβατικού κοινού". Να μην περάσει η ποινικοποίηση των αγώνων.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης, την Τετάρτη 23/1 στις 5 μ.μ. στο ΜΕΤΡΟ (αμαξοστάσιο Σεπολίων, πύλη Κηφισού)

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: