27 Ιαν 2013

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η βάρβαρη πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ επιτίθενται στους εργαζόμενους και το λαό εκτοξεύοντας την ανεργία, μειώνοντας δραματικά μισθούς και συντάξεις, λεηλατώντας και φοροαρπάζοντας το εισόδημα, καταργώντας κατακτημένα με αίμα και αγώνες δικαιώματα, διαλύοντας τη ζωή μας.
Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στενάζουμε καθημερινά. Νοσοκομεία κλείνουν και συγχωνεύονται τόσο σε Αττική-Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και σ' αυτά που μένουν, επιχειρείται δραστική μείωση κλινικών και τμημάτων. Το λιγότερο κράτος που επαγγέλλονται σημαίνει λιγότερες υπηρεσίες και λιγότερο προσωπικό σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια, οι υποδομές.
Οι συνέπειες είναι φανερές στο λαό με κίνδυνο άμεσο για την ζωή του, αφού δυσχεραίνεται η πρόσβασή του στον τομέα της Δημόσιας περίθαλψης και παγιώνεται το δόγμα ''όποιος έχει ανάγκη περίθαλψης θα έχει λίγες και ακριβές επιλογές''. Η ιδιωτικοποίηση προβάλλεται σαν ''λύση'' με στόχο τη διεύρυνση του πεδίου δράσης του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου.
Η πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που ήδη εφαρμόζεται είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα μας αγγίξει. Και γιατί τα νούμερα απολυμένων που θέτουν ως στόχο δεν βγαίνουν μόνο από άλλους τομείς του Δημοσίου και γιατί τα κλεισίματα θα οδηγήσουν σε ''πλεονάζον'' προσωπικό. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινούνται οι νέοι οργανισμοί που προωθούνται και τα αντίστοιχα οργανογράμματα που είναι ανοικτό να αφήσουν ''εκτός'' κάποιους. Ο συνδυασμός ιδιωτικοποίησης και μη οργανικότητας μπορεί ν' αφήσει μετέωρες ολόκληρες υπηρεσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σ' αυτές.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η λεγόμενη αξιολόγηση με στόχο την στοχοποίηση σε ατομικό πλέον επίπεδο συγκεκριμένων συναδέλφων και την αποφυγή οριζόντιων λύσεων που καίνε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Έτσι πιστεύουν ότι θα ξεμπερδέψουν με τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
Ταυτόχρονα η εντατικοποίηση λόγω της έλλειψης προσωπικού τσακίζει κόκαλα ενώ προσλήψεις έχουμε να δούμε χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις καταργήθηκαν ήδη ώστε να μην μπορούν να προκηρυχθούν. Παράλληλα οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι τα πετσοκομμένα δεδουλευμένα μας για τον Μάρτη 2012 και από τον Νοέμβριο και μετά.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ ούτε μάχη οπισθοφυλακής δεν μπορούν πλέον να δώσουν σαν αποτέλεσμα της γραμμής συμβιβασμού και της υποταγής τους στους ταξικούς μας εχθρούς. Γι' αυτό δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απ' αυτούς, αφού μας πάνε από ήττα σε ήττα.
Δεν φταίει η κακιά η μοίρα μας ή η συγκυρία, όπως λένε. Οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι όπως και η πολιτική τους. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε χρειάζεται ν' αντισταθούμε, να ξεσηκωθούμε, να διεκδικήσουμε, ν' ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που επελαύνει. Χρειάζεται να μετατρέψουμε τα Σωματεία μας σε πραγματικά όργανα πάλης για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Χρειάζεται να χτυπιέται καθημερινά η λογική και πρακτική της ανάθεσης και της εξουσιοδότησης.

Χρειάζονται μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. 
Μπορούμε να φτάσουμε σε νικηφόρους αγώνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12 το μεσημέρι

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
http://taxpohealth.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: