16 Ιαν 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΥΠΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ)
13/01/2012
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12/01/2012 καταδικάζουμε τις προσπάθειες υπονόμευσης, απαξίωσης του νοσοκομείου μας που εκφράζεται:

1. Μη κάλυψη των κενών θέσεων των παθολόγων που οδήγησαν στην μετακίνηση των ειδικευομένων παθολόγων και το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
2. Ενοποίηση κλινικών (δεν είναι συγχώνευση είναι ένταξη και όχι δουλοπαρική σχέση)
3. Με την αυθαίρετη μετακίνηση των ειδικευομένων χειρουργών.
4. Με την αυθαίρετη μετακίνηση και νοσηλευτικού προσωπικού.
5. Με την αντιεπιστημονική- προφορική απόφαση να μη γίνονται χειρουργεία κατά την εφημερία των χειρουργικών κλινών, επιστημονικοί ακροβατισμοί εις βάρος των ασθενών με δύο μόνο γιατρούς στη διάρκεια της εφημερίας.
6. Πλήρης απαξίωση των εργαζομένων επιστημονικά αλλά και οικονομική εξαθλίωση με την κατάργηση των εφημερίων και υπερωριών.

Καλούμε την 1η ΥΠΕ να πάρει θέση εγγράφως, απέναντι σε αυτές τις αυθαίρετες πρακτικές αλλά και να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Ζητούμε:
α)Την κάλυψη των κενών θέσεων Παθολόγων Ιατρών
β)Την επαναφορά των ειδικευομένων στο Νοσοκομείο μας
γ)Το άνοιγμα της λίστας των ειδικευομένων
δ) Καμία μετακίνηση προσωπικού
ε)Την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου και την ένταξη του στις εφημερίες στο ΕΚΑΒ
στ)Την γνωστοποίηση των οργανισμών (οργανόγραμμα – οργανικές θέσεις)

Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με υπονόμευση της εργασίας μας

Το Δ.Σ του σωματείου

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι στο πρώην 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) για να θέσουν τα αιτήματα της αναπλήρωσης των κενών θέσεων παθολόγων και προσωπικού, επαναλειτουργίας της παθολογικής κλινικής, επαναφορά των ειδικευόμενων από το Κωνσταντοπούλειο, πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου, καμία περικοπή εφημεριών, άνοιγμα λίστας ειδικευόμενων.
Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ τους ανακοίνωσε πως αυτή τη βδομάδα η παθολογική κλινική θα … «ανάψει διακόπτες», ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις και πως το νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον πλήρως!!
Ενώ λοιπόν εργαζόμενοι και ασθενείς ζουν τη διάλυση του νοσοκομείου ο διοικητής ακούστηκε ευχάριστος στα αυτιά των εργαζόμενων! Αρκετοί μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί δεν πραγματοποίησαν την παράσταση πιο πριν!
Οι εργαζόμενοι λοιπόν θα είναι στο νοσοκομείο και φυσικά θα περιμένουν μετά χαράς να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις.
Παλεύουν για τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους αλλά και για την περίθαλψη που μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της δυτικής Αθήνας το νοσοκομείο. Αρκεί να μην περάσει το σχέδιο διάλυσής του! Και βεβαίως θα ξαναβρεθούν στην 1η ΥΠΕ εάν αποδειχθεί ότι δεν … «ετελείωσε»!!!
Ρ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: