14 Δεκ 2011

Λιγη ντροπη δεν θα εβλαπτε!!

"Επιπλέον σε μια σειρά χώρους εργασίας οι συνδικαλιστικές ηγεσίες πήραν απόφαση για στάση εργασίας (π.χ. ΕΛΠΕ, ΒΙΒΕΧΡΩΜ, «Θριάσιο» Νοσοκομείο) λες και το μόνο που έπρεπε να εκφραστεί ήταν η «υποχρέωση» για συμπαράσταση στους χαλυβουργούς και όχι η οργάνωση και ο ξεσηκωμός των εργαζομένων."
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14/12/2011 

Ενοχλητικη φαινεται πως ειναι η αλληλεγγυη για το Ριζοσπαστη ιδιαιτερα οταν εκφραζεται απο σωματεια που δεν ελεγχονται απο το ΠΑΜΕ . Η κατηγορια για το σωματειο του Θριασιου αυτη τη φορα ειναι οτι δεν οργανωσε τον ξεσηκωμο των εργαζομενων (!!!) και οτι απλως εβγαλε την υποχρεωση.
Δεν εξηγει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γιατι αραγε οι "ταξικες δυναμεις"του ΠΑΜΕ στο σωματειο του Θριασιου δεν ζητησαν καν συνελευση για να ξεπερασουν τους "συμβιβασμενους", Γιατι η αρχικη προταση του ΠΑΜΕ για 8ωρη σταση διαφοροποιηθηκε στη συνεχεια σε προταση για σταση εργασιας 9:00-13:00 αντι για 10:00-14:00 οπως ειχε προταθει αρχικα απο την Αγωνιστικη Πρωτοβουλια. Ποσο αραγε περισσοτερο κοσμο απο το νοσοκομειο εφεραν οι "ταξικες δυναμεις"απο οτι καταφερε το σωματειο; Γιατι αραγε ακομα δεν υπαρχει απαντηση στη προταση του σωματειου για μια μεγαλη απογευματινη διαδηλωση στην Αθηνα που να στηριχτει απο καθε πολιτικη και συνδικαλιστικη δυναμη ενω η ιδια προταση απο ομιλητη του ΠΑΜΕ στη συσκεψη σωματειων θεωρηθηκε "καπελλο".
Τελος φανταζομαστε οτι τωρα που οργανωθηκε ο ξεσηκωμος των εργαζομενων απο τις "ταξικες δυναμεις" θα εχουμε μαλλον πρωτοβουλιες για απεργια διαρκειας στο θριασιο νοσοκομειο!!
Εμεις τις αναμενουμε για να τις στηριξουμε, για να ανοιξει και στην υγεια μετωπο κοινης δρασης εναντια στην κυβερνητικη πολιτικη που θα ξεπερασει τις συμβιβασμενες συνδικαλιστικες ηγεσιες, οπως με ευθυνη του ΠΑΜΕ δεν εχει γινει μεχρι τωρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: