14 Νοε 2011

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, ΞΑΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Συνάδελφοι-ισσες

       Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη με τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού να πλυμμυρίζουν τους  δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ανέδειξαν την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική του Μνημονίου και των μέτρων που έχουν οδηγήσει  την κοινωνία στην εξαθλίωση και των νέων μέτρων που σχεδίαζαν και αποτυπώνονται τελικά με τη δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτώβρη. Νέα μέτρα που καταδικάζουν την ελληνική κοινωνία σε λιτότητα χωρίς τέλος, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την παρουσία, έλεγχο  και εποπτεία της τρόικας για δεκαετίες. Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις του κόσμου-που κλιμακώθηκαν με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στις παρελάσεις- ανέδειξαν την πλήρη ρήξη της κοινωνίας με το θεσμικό κατεστημένο και την Κυβέρνηση που το υπηρετεί, με αποτέλεσμα την κατάρρευση της Κυβέρνησης Παπανδρέου κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
      Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογή προϊόν παρεμβάσεων και εκβιασμών των δανειστών της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της κοινωνίας στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Είναι προϊόν συμβιβασμού τόσο των ντόπιων εκπροσώπων του καθεστώτος της υποτέλειας, όσο -κυρίως- των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ που διαγκωνίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει στα ντόπια πολιτικά πράγματα.
     Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη κ. Παπαδήμο, αποτελεί συνειδητή επιλογή ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του Μνημονιακού μετώπου –με παρεμβάσεις θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων – ώστε να διασφαλιστεί η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, που προβλέπουν τον εγκλωβισμό της χώρας στη νέα δανειακή σύμβαση και την κατάρτιση ενός νέου ακόμα πιο σκληρού Μνημονίου με συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας, της φτώχειας της ανεργίας και της ύφεσης. Αποτελεί επιλογή που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό, φιλοδοξώντας ότι έτσι μπορούν να απορροφήσουν την ένταση και τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Είναι προφανές ότι φοβούνται τη δύναμη του λαού, ο οποίος αποσταθεροποιεί τους σχεδιασμούς τους και είναι σε θέση να ακυρώσει τις πολιτικές τους.
    Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα που καθημερινά ρίχνονται στη φτώχεια και στο περιθώριο, μακριά από κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού τους σε ένα νέο κλίμα ανοχής και ψευδαισθήσεων, θα συνεχίσουν με νέα ένταση τους αγώνες, ώστε να στείλουν και σ’ αυτό το κυβερνητικό σχήμα το μήνυμα της αντίστασης και της ανατροπής των σχεδίων Κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.
    Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην Υγεία το τοπίο είναι πλέον γίνεται εφιαλτικό.Το νέο Μισθολόγιο-φτωχολόγιο, που θα ισχύει από 1ης Νοέμβρη, φέρνει μειώσεις 30% επί των αποδοχών πριν το Μνημόνιο(περίπου -320ε μηνιαίως με τους μισθούς του 2009),ενώ το νέο Βαθμολόγιο θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους σε στασιμότητα της εξέλιξης και των μισθών τους. Ταυτόχρονα το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας αγγίζει και το χώρο των Νοσοκομείων με εκατοντάδες εργαζόμενους να βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι δεσμεύσεις που είχαν δοθεί αποδεικνύονται για πολλοστή φορά ψευδείς. Το πάγωμα των προσλήψεων (καμιά προκήρυξη για 2010-11) έως το 2015,οι συνταξιοδοτήσεις και οι χιλιάδες αποχωρήσεις κάθε έτος , η «υπόσχεση» για τα ΒΑΕ και το επίδομα ειδικών συνθηκών, μας οδηγούν σε εργασιακή και μισθολογική εξαθλίωση. Για χιλιάδες εργαζόμενους ο μισθός έχει γίνει επίδομα(αφού παίρνουν από 15 έως 200ε 15νθήμερο) και ετοιμάζονται και νέα μέτρα. Τα Νοσοκομεία , χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, οδηγούνται στην αγκαλιά των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών που ζητούν φτηνούς εργαζόμενους για τα «πλούσια συμβόλαια»τους.
    Ο αγώνας συνεχίζεται, παρά το ότι μετά την ιστορική σε μαζικότητα 48ωρη απεργία του Οκτώβρη, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παραμένουν θεατές στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ακύρωσε «δια της απουσίας της» το πρόγραμμα δράσης που είχε ψηφιστεί. Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, προκύπτει η ανάγκη για συντονισμό των Σωματείων, το προγραμματισμό κοινών δράσεων  και την κλιμάκωση του αγώνα δίνοντας συνέχεια και προοπτική στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
    Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/11 ώρα 12:00-15:00 και στη συγκέντρωση που καλεί η ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ με νέα Γενική Συνέλευση θα πρέπει να καθορίσουμε το πρόγραμμα δράσης μας

           ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: