25 Νοε 2010

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ!

Οι αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ στο χώρο της υγείας επέβαλαν την ψήφιση του νόμου 3868/2010 (περί ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων). Στην πραγματικότητα με την ψευδεπίγραφη «ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων» κρύβεται η επέκταση του θεσμού των Ιδιωτικών Απογευματινών Ιατρείων που στόχο έχει να μετατρέψει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας μετακυλώντας το κόστος λειτουργίας της δημόσιας περίθαλψης από υποχρέωση του Κράτους στους ίδιους τους ασθενείς.
Για ακόμη μια φορά καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, μαζί και οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας για ένα αγαθό που έχουν ήδη πληρώσει προηγουμένως:
με την υπερεργασία τους και τη εκμετάλλευση στο χώρο της δουλειάς τους,
με την καταλήστευση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας
με τις ασφαλιστικές τους εισφορές
και αμέτρητες φορές βάζοντας το χέρι στην τσέπη απευθείας, νόμιμα ή και παράνομα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΡΩΣΤΑΝΕ !
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ κανένας εργαζόμενος, κανένας γιατρός δεν πρέπει να δεχθεί να υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης που αφού πρώτα μας αφαίμαξε οικονομικά, μειώνοντας το εισόδημά μας έως 30%, προσδοκά να βρει λίγους προθύμους υποστηρικτές της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης –εμπορευματοποίησης, προτείνοντας τη συμμετοχή στα Ιδ. Απογ. Ιατρεία σαν ενίσχυση του εισοδήματός μας και κάλυψης των αναγκών του Νοσοκομείου (μέσω αυτών θα πληρώνονται οι παραπάνω εφημερίες και υπερωρίες του προσωπικού).
Μια πολιτική που εκμεταλλεύεται την ανάγκη των πολιτών για παροχή υπηρεσιών υγείας, που τους ζητά να πληρώνουν οι ίδιοι άμεσα υπηρεσίες, οδηγώντας ουσιαστικά στην υποβάθμιση της υπόλοιπης Δημοσίας Δωρεάν λειτουργίας του νοσοκομείου που είναι σίγουρο ότι θα προκύψει, και που σκοπεύουν να τη «λύσουν» εντατικοποιώντας τους υπολοίπους εργαζομένους. Να μην αποδεχθούμε το δικαίωμα στην υγεία να αποτελέσει ταξικό προνόμιο όσων πληρώνουν. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σε αυτόν τον αγώνα οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές τόσο κατά την περίοδο ψήφισης του νόμου όσο και τώρα που πάει να εφαρμοστεί στα πρώτα 20 νοσοκομεία, αλλά και καθώς προετοιμάζεται η εφαρμογή του και στα υπόλοιπα, μαζί και το δικό μας νοσοκομείο.
Σε αυτόν τον αγώνα η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ καλεί το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, τους Γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου να αρνηθούν την στελέχωση των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων που προωθεί ο νόμος, να αρνηθούν επίσης την εξάρτηση της πληρωμής τους από την επιτυχία της λειτουργίας του «νέου» εισπρακτικού μηχανισμού.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
MAZIΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ –ΓΙΑΤΡΟΣ
ΣΤΑ «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
22/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: