15 Νοε 2010

ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
Επιμένουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του μνημόνιου και της αντιλαϊκής πολιτικής

Με μπόλικο θράσος, τα αρπακτικά του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, περίμεναν να τελειώσει και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών για να έρθουν ξανά στη χώρα και να ανακοινώσουν το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης. Περίμεναν να κάνουν το «παιχνίδι» τους οι ντόπιοι υποτακτικοί τους (το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ) και μετά να ανακοινώσουν τα νέα, σκληρότερα μέτρα που έχουν ήδη σχεδιάσει για τον ελληνικό λαό.
Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς, το «παιχνίδι» αποδείχτηκε επικίνδυνο! Ο λαός όχι μόνο δεν στοιχίστηκε πίσω από τα κόμματα του κεφάλαιου, όχι μόνο δεν υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήμματα που ξετσίπωτα εξαπέλυσε ο Παπανδρέου δυο βδομάδες πριν τις εκλογές, όχι μόνο δεν παρασύρθηκε από την καθημερινή προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ, αλλά έδωσε μία πρώτης τάξης απάντηση σε όλους αυτούς που υποθήκευσαν το παρόν και το μέλλον του.
Με την πρωτόγνωρης έκτασης αποχή, με τη μαζική καταψήφιση των συνδυασμών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και με την υπερψήφιση συνδυασμών της Αριστεράς, ο λαός, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της χώρας απέδειξαν αυτό που οι «κάλπες του δρόμου» απέδειξαν όλους τους προηγούμενους μήνες: ότι το μνημόνιο και ο νέος κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας που οικοδομούν οι δυνάμεις του συστήματος, είναι καταδικασμένα στις συνειδήσεις των εργαζομένων. Απέδειξαν ότι -ολοένα και περισσότερο- οι λαϊκές και εργαζόμενες μάζες αναζητούν τη διέξοδο μακριά και πέρα από τα στημένα παιχνίδια της κάλπης και της ανάθεσης, την αναζητούν στο δρόμο της αντίστασης, του αγώνα και της οργανωμένης πάλης.
Γνωρίζουν ο λαός και οι εργαζόμενοι ότι ο νέος ερχομός των εκπρόσωπων της τρόικας θα σημάνει τη μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης. Γιατί η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται αμείωτη. Γιατί ο λυσσαλέος ανταγωνισμός ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κεφάλαια εντείνεται ακόμη περισσότερο. Γιατί η λεγόμενη έξοδος από την κρίση και την ύφεση όχι μόνο δεν είναι ορατή αλλά γίνεται όλο και πιο αμφίβολη. Γιατί σε κάθε περίπτωση, η υποταγή και η αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης, και η ισοπέδωση των δικαιωμάτων της αποτελούν στρατηγική επιλογή για το κεφάλαιο!
Τα χειρότερα είναι μπροστά μας! Τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ, απολύσεις στο Δημόσιο είναι μερικά από τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγείλει, παράλληλα με την εξαγγελία νέων προνομίων στο κεφάλαιο και την εργοδοσία!
Για το λαό και τους εργαζόμενους η υπόθεση του αγώνα είναι ζήτημα επιβίωσης! Και σε αυτήν την υπόθεση δεν περισσεύει κανείς. Γιατί είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, καθέναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Γι’ αυτό και πρέπει να την πάρουμε στα δικά μας χέρια! Ενισχύοντας τη δράση στα σωματεία μας, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα στον κλάδο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. Αξιοποιώντας κάθε εργαλείο συλλογικής αντίστασης και πάλης.
Κόντρα στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ που αποτελεί εχθρό της εργατικής τάξης, σοβαρό ανάχωμα στο ξεδίπλωμα των εργατικών αγώνων και των αντιστάσεων. Αλλά και σε αντιπαράθεση με τη λογική του ΠΑΜΕ που διασπά το αναγκαίο μέτωπο αντίστασης όλων των εργαζομένων· που έχει μετατρέψει τα σωματεία που ελέγχει σε κομματικά παραμάγαζα· που -παρά τη δήθεν επαναστατική ρητορεία του- προβάλλει μία γραμμή που σπέρνει τη σύγχυση και δεν διστάζει να δυσφημίσει τους αγώνες στους οποίους δεν έχει το πάνω χέρι.
Οι εργαζόμενοι μπορούν! Είναι οι μόνοι που μπορούν! Και η απεργία στις 15 του Δεκέμβρη είναι μια ευκαιρία για να το βροντοφωνάξουν. Ας θέλουν οι εργατοπατέρες να τη μετατρέψουν σε μια άσφαιρη ντουφεκιά. Είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε να νιώσουν άβολα, κι αυτούς και την κυβέρνησή τους. Γι’ αυτό και από σήμερα πρέπει να ριχτούμε στη μάχη για την επιτυχία της. Για να στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα στο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του!
Δευτέρα 15 Νοέμβρη 2010
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: