24 Μαρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι πρόσφατες εκλογές στο σωματείο έδωσαν τα εξής αποτελέσματα Αγωνιστική Συνεργασία –ΠΑΜΕ 66 ψήφοι και 3 έδρες, Ταξική Πορεία 55 ψήφοι 2 έδρες, και Δημοκρατική Ενότητα 51 ψήφοι 2 έδρες. Στην συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του σωματείου εκφράστηκαν δύο λογικές –προτάσεις. Η μια για αντιπροσωπευτικό προεδρείο (ΠΑΜΕ) και η άλλη για προεδρείο των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Η Δημοκρατική Ενότητα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι στο προεδρείο.

Οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ ανακαλύπτουν-εφευρίσκουν κίνδυνο διάλυσης του σωματείου επειδή δεν εκλέχτηκε προεδρείο. Τρομοκρατούν έτσι τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το σχήμα: προεδρείο στο σωματείο =σωματείο. Λες και το σωματείο δεν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη του λες και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έπαψε να είναι το κυρίαρχο όργανο του σωματείου, λες και το Δ.Σ.του σωματείου δεν αποφασίζει, αν τα μέλη του δεν έχουν μοιράσει τις καρέκλες του προεδρείου. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να κατηγορούν με ψέματα και αθλιότητες την Ταξική Πορεία.

Η άποψη μας είναι γνωστή και ξεκάθαρη, μοιράσαμε άλλωστε προκήρυξη με αυτήν μας την άποψη πριν την προσπάθεια συγκρότησης του Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι γνωστός σε όλους ο διασπαστικός ρόλος του ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί διασπούν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, το μόνο ικανό ν᾿ αποτρέψει την αντεργατική επίθεση. Για ποια διάσπαση μας κατηγορεί λοιπόν; Όταν το ίδιο αδυνατίζει την πάλη των εργαζομένων αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ, συνάδελφοι είναι μια κομματική παράταξη που δεν είναι ψηφισμένη από τους εργαζόμενους. Ακόμα και στα σωματεία που εμφανίζει ως μέλη του, δεν έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τα σωματεία εντάσσονται με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβούλιων στα οποία μπορεί να έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ έστω και με μια μόνο ψήφο διαφορά. Γι᾿ αυτό κόπτονται τόσο πολύ για το προεδρείο του σωματείου. Δεν θέλουν να έχουν τον κύριο λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια, ποιό είναι το «έγκλημα» της Ταξικής Πορείας που κάλεσε τους εργαζόμενους στο απογευματινό συλλαλητήριο της Τρίτης 16/3 που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια Σωματεία, και στο οποίο καλούσε και η ΑΔΕΔΥ και που συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι; Γιατί δεν πρέπει να πάνε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Τρίτη 23/3 για να διαδηλώσουν και πάλι ενάντια στα βάναυσα μέτρα και το πρόγραμμα βαρβαρότητας; Απλούστατα, γιατί το ΠΑΜΕ δεν θα είναι εκεί και γιατί μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων τα έχει αποδεχτεί, υποτασσόμενο στην αστική νομιμότητα και δεν κάνει τίποτε ενάντια σ᾿ αυτά.

Καταφέρεται λοιπόν το ΠΑΜΕ ενάντια σε κάθε συνδικαλιστή που ̋τολμά να έχει διαφορετική άποψη από τη δική του χρησιμοποιώντας ψέματα και ελεεινούς χαρακτηρισμούς. Αποκρύπτει όμως σκόπιμα εναλλακτική πρόταση που έκανε για συγκρότηση προεδρείου από το ίδιο και την Δημοκρατική Ενότητα η οποία όμως δεν την αποδέχτηκε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε κοινά προεδρία με την Δημοκρατική Ενότητα και την ΔΑΚΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Ταξική πορεία, όπως άλλωστε έχει αποδείξει πάμπολλες φόρες, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους για την ανατροπή των μέτρων. Για ένα σωματείο πιο μαχητικό και αποφασιστικό, όχημα πάλης στα χεριά τους που θα τους δίνει την δυνατότητα να συζητούν και να αποφασίζουν οι ίδιοι για την ζωή τους.

Ταξική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: