1 Μαρ 2010

Να αρνηθούμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Προκήρυξη για τις εκλογές στο σωματείο του νοσοκομείο Συγγρού:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ένα πράγμα είναι πλέον φανερό και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά: έρχονται δύσκολες και χειρότερες μέρες για εμάς, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και για όλο τον κόσμο της δουλειάς. Απειλείται η διαβίωσή μας και το μέλλον μας. Ζούμε μια αδιάκοπη προπαγάνδα που έχει σαν στόχο μέσα από εκβιαστικά διλήμματα να αποδεχτούμε τα σκληρά και βάναυσα μέτρα που προωθούνται σε βάρος μας. Γιατί αλλιώς λένε θα βουλιάξει η χώρα. Τα λένε αυτά όλοι εκείνοι που ζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων, όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται και ληστεύουν τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Στη βάση αυτού του εκβιασμού μας λένε πως πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Και ότι για να πάρουμε μια ικανοποιητική σύνταξη θα πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα 70 μας. Αποφάσισαν να μειώσουν το επίδομά μας 10% και δυο εβδομάδες μετά δηλώνουν ότι θα το μειώσουν 20%! Και σήμερα σκέφτονται για παραπέρα μείωση! Το ίδιο επίσης και για τις υπερωρίες: τις μειώνουν αρχικά 30%. Αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενες μητέρες πρέπει να εργάζονται 15 χρόνια επιπλέον, δηλαδή έως τα 65, για να πάρουν τη σύνταξή τους. Μας απειλούν με κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Και για να μπορούν να μας εκβιάζουν προωθούν και την κατάργηση της μονιμότητας. Για τον χαρακτηρισμό του χώρου ως ανθυγιεινού και για προσλήψεις ούτε λόγος!

Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια θα μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και θα χειροτερέψει το βιοτικό μας επίπεδο: Αυξάνουν το ΦΠΑ, ενώ ετοιμάζουν νέα φοροεπιδρομή με αύξηση του φόρου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης κ.λπ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ποιοι είναι αυτοί που μας ζητάνε να μην αντιδράσουμε στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα; Είναι το μεγάλο και ξένο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι αρχιληστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι η πλουτοκρατία της χώρας μας. Για λογαριασμό τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, είναι αποφασισμένη να λεηλατήσει το εισόδημα μας, να καταργήσει τα δικαιώματα μας. Μας ετοιμάζουν μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης. Και το αύριο θα γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό.

Δεν Εχουμε κανΕνα δικαΙωμα να μεΙνουμε απαθεΙς! Αντίθετα, οφείλουμε να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη που απειλεί να μας βυθίσει στο βάλτο της φτώχειας και της ανέχειας. Ό,τι έχουμε σήμερα οφείλεται στους προηγούμενους δύσκολους και βασανιστικούς αγώνες που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

Σήμερα και πάλι με αγώνες μπορούμε και πρέπει να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας και να αντισταθούμε στη χειροτέρευση της ζωής μας και των παιδιών μας

Να αντισταθοΥμε σε Ολα αυτΑ που επιχειροΥν να μας επιβΑλουν!

Η πρόσφατη γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη και οι μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα φανερώνουν πως οι διαθέσεις των εργαζομένων για αγώνες υπάρχουν. Είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε συνέχεια! Να τις μπολιάσουμε με την πίστη στη δύναμη των εργαζομένων. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν ξανά! Πιο μαζικά! Πιο αποφασιστικά! Γιατί μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα που έρχεται στη ζωή μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Να συμμετάσχουμε ενεργητικά στο σωματείο μας. Να το μετατρέψουμε σε μαχητικό όργανο πάλης για τους δίκαιους στόχους μας. Να ενισχύσουμε στο σωματείο τις αγωνιστικές δυνάμεις της Ταξικής Πορείας, για να συμβάλουμε στο δυνάμωμα της πάλης μας και το συντονισμό των αγώνων με όλα τα σωματεία στα νοσοκομεία της χώρας.

ΨΗΦΙΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΞΤΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: