16 Δεκ 2009

ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Εργάτες, εργαζόμενοι

Αυτό που ξεδιπλώνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας δεν έχει προηγούμενο. Με τον ερχομό του στην κυβέρνηση και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, το ΠΑΣΟΚ προωθεί έναν καταιγισμό αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων σε όλα τα μέτωπα.

· Στο ασφαλιστικό όπου προωθείται η ριζική ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

· Στις εργασιακές σχέσεις όπου βαθαίνει η επίθεση στο δικαίωμα όλων των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή δουλειά.

· Στο εργατικό εισόδημα όπου η αφαίμαξη όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί.

· Στα δημοκρατικά δικαιώματα όπου η κρατική τρομοκρατία απλώνεται σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής.

Και μας εκβιάζουν ανοιχτά προκειμένου να αποδεχτούμε τις νέες θυσίες που απαιτούν τα συμφέροντα του κεφάλαιου, να συναινέσουμε σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό αντεργατικών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ και τα ιμπεριαλιστικά της επιτελεία. Θέλουν να μας φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης τους. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να σκύψουμε το κεφάλι, να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας, δήθεν «για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Όπως κάνουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που σε αυτές τις δύσκολες για τους εργαζόμενους στιγμές δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αποδεικνύουν τον πραγματικό τους ρόλο. Που δεν είναι άλλος από το να εξουδετερώνουν τις εργατικές αντιστάσεις, να βοηθούν στο να μείνει η εργατική τάξη στη γωνία, υποταγμένη και αποπροσανατολισμένη. Που νομιμοποιούν την επίθεση στην ασφάλιση με τη συμμετοχή τους στον ψευτοδιάλογο. Που συνυπογράφουν με τον ΣΕΒ. Που ξεπούλησαν όλους τους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων χρόνων στους οποίους εκφράστηκαν -με τον πιο μαζικό τρόπο- η οργή και οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Που σήμερα αρνούνται να κάνουν την παραμικρή κινητοποίηση, νομιμοποιώντας τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και την αντεργατική καταιγίδα που ήδη ξεκίνησε.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι

Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχει θέση καμία αυταπάτη. Εάν δεν πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, αυτό που μας περιμένει είναι το ολοκληρωτικό ξερίζωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μόνο με τους δικούς μας αγώνες και τις αντιστάσεις μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ακατάσχετη επιθετικότητα του κεφάλαιου. Αυτά που με αγώνες κερδίσαμε, μόνο με αγώνες θα μπορέσουμε να τα υπερασπιστούμε. Με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, ανυποχώρητους. Με αγώνες που θα ενώνουν την εργατική τάξη και όχι με κινητοποιήσεις κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης σαν αυτές που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, διασπώντας τους εργαζόμενους, βάζοντας εμπόδια στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου μετώπου αντίστασης των εργαζομένων και «στρίβοντας» όποτε το κίνημα ξεπερνάει την εθιμοτυπική λογική του ΠΑΜΕ και γίνεται πραγματικά επικίνδυνο για το σύστημα.

Αυτό το μήνυμα οφείλουμε να δώσουμε και μέσα από τη συμμετοχή μας
στην απεργία που καλούν σωματεία και ομοσπονδίες στις 17 του Δεκέμβρη.

Ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του κεφάλαιου.

Ενάντια στην πολιτική που θέλει να φορτώσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας.

Ενάντια στον «διάλογο» και τη συναίνεση που θέλει να αποσπάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία της πρόσφεραν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τόσο με τη στάση τους στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τον Δεκέμβρη όσο και με τη συμμετοχή τους στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τη «διαφάνεια».

Παλεύοντας για:

· Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους - Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών εργασίας

· Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

· Ασφάλιση και περίθαλψη για όλους - Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.

· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα της ανεργίας.

· Πολιτικές, συνδικαλιστικές, ατομικές ελευθερίες.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: