24 Ιουν 2009

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας στο νοσοκομείο Συγγρού

Οι μάσκες έπεσαν

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι πλέον ξεκάθαρη σε όλους η τακτική της Διοίκησης να μοιράζει επιπλέον υπερωρίες στους ημέτερους.
Πώς αποδεικνύεται αυτό; Μα από την στάση της. Εισηγήθηκε και πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ. του νοσοκομείου να μειωθούν σε 15 από 17 οι ώρες για όλους τους εργαζόμενους με βάση ότι το ποσό ήταν περίπου το ίδιο με πέρυσι και δεν θα έφτανε για τις νέες προσλήψεις, την αύξηση στο βασικό μισθό από την αλλαγή του κλιμάκιου κλπ.
Οι εργαζόμενοι και το σωματείο αντέδρασαν σ ̉ αυτή την προοπτική και ζήτησαν να γνωρίζουν τις περσινές και φετινές υπερωρίες που δίνονται στον κάθε εργαζόμενο.
Η διοίκηση, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο αυτό, αποφάσισε να δώσει 17 ώρες και για φέτος (σκεφτείτε τι μοιράζονταν οι ημέτεροι πέρυσι) ανατρέποντας το επιχείρημα που η ιδία υποστήριξε ότι δήθεν δεν φτάνουν τα λεφτά, με σκοπό να σταματήσουν να ασχολούνται οι εργαζόμενοι με το ζήτημα αυτό. Την ίδια στιγμή αρνείται κάθε έλεγχο με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι ξέρουμε ότι τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς ποτέ να έχει τεθεί κανένα ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τα προγράμματα δε αυτών που πραγματικά δουλεύουν είναι αναρτημένα τόσο στα τμήματά τους όσο και στο θυρωρείο. Που είναι λοιπόν το κρυφό που θα μάθουν οι εργαζόμενοι και το σωματείο; Προφανώς δεν θέλουν να βγουν στη φόρα οι ώρες που μοιράζει η διοίκηση στους δικούς της ανθρώπους και τους έπιασε δήθεν ο πόνος για τα προσωπικά δεδομένα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η πλειοψηφία του σωματείου [Δημοκρατική Ενότητα, Ανεξάρτητη Κίνηση, Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ)] όλο λόγια είναι για τις υπερωρίες αλλά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα. Αφού πραξικοπηματικά ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις μας θέλοντας να δώσουν δήθεν πίστωση χρόνου στη διοίκηση, τώρα που δεν μπορούν να κάνουν κανένα συνδικαλιστικό ελιγμό δεν συνεδριάζουν το Δ.Σ. του σωματείου για να μην αναγκαστούν να πουν ξεκάθαρα ότι συμφωνούν με την διοίκηση και νομίζουν ότι αφήνοντας το χρόνο να περάσει με τις καλοκαιρινές άδειες που έρχονται θα ξεχαστεί και θα περάσει το ζήτημα έτσι.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ θεωρεί τις υπερωρίες κομμάτι του μισθού μας και ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση πάγωσε τους μισθούς μας και τους καθήλωσε στα επίπεδα του 2008 δίνοντας μόνο ένα εφάπαξ επίδομα σε λίγους. Πρέπει κάθε προσπάθεια άνισης κατανομής να μας βρει απέναντί της.
Καταγγέλλουμε την στάση αυτή της διοίκησης αλλά και την κοροϊδία και συναίνεση σ ̉ αυτές τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του σωματείου.

• Κάτω τα χέρια από το εισόδημα μας
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς μας
• Ίδιες ώρες για όλους τους εργαζόμενους

Να γίνει άμεσα γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουμε για την αντίδραση μας


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: