7 Μαΐ 2009

Απο το νοσοκομειο Συγγρου

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο . Δεν πάει άλλο . Η επίθεση συνεχίζεται και κλιμακώνεται εναντία στα δικαιώματα μας . Θέλουν να φορτώσουν την κρίση στην πλάτη μας!

Η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση τής δουλειάς μας εξουθενώνουν καθημερινά. Οι μισθοί μας παγώνουν , το εισόδημα μας μειώνεται και λεηλατείται. Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζονται με πρώτο βήμα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών . Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο , τα εξαντλητικά ωράρια ,τα οφειλόμενα ρεπό , ο εξαναγκασμός να παίρνουμε την κανονική μας άδεια ακόμα και όταν δεν την θέλουμε έχουν γίνει καθεστώς.Οι εργολάβοι πάνε και έρχονται και η πολιτική της ιδιωτικοποίησης διευρύνεται με εργαζόμενους που ξεζουμίζονται κυριολεκτικά , ενώ απειλείται ευθέως η μονιμότητα μας για να διευρυνθεί το πεδίο δράσης του κεφαλαίου . Το Νοσοκομείο δεν αναγνωρίζεται ως ανθυγιεινός χώρος .

Τα παιχνίδια για τις υπερωρίες γίνονται για να μας διασπάσουν και να μας αποπροσανατολίσουν από την πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας .

Για όλους αυτούς τους λόγους μια σειρά Νοσοκομεία πανελλαδικά βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, να κινητοποιηθούμε και εμείς ξεκινώντας από σήμερα .

Με αιτήματα :

 Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικό.
 Πραγματικές αυξήσεις – όχι στη μείωση των μισθών .
 Ίσες ώρες σε όλους και με τον ίδιο τρόπο .
 Όχι στα νέα αντασφαλίστηκα μέτρα .
 Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το χτύπημα της μονιμότητας .
 Πενθήμερο - δικαιούμενα ρεπό - ανθρώπινα ωράρια
 Χαρακτηρισμός του χώρου ως ανθυγιεινού με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Διαμαρτυρίας 9 Π.Μ.
ΣΤΟ ΘΥΡΩΡΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ



Ταξική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: