30 Οκτ 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ [ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012, 
ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ώρα 7 μ.μ.]
Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες
Τα νησιά μας έχουν πληρώσει και πληρώνουν ακόμα και με ανθρώπινες ζωές τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Με σκληρές προσπάθειες και προσωπική εργασία των παλιότερων και την μεγάλη βοήθεια των ομογενών φτιάχτηκε το Νοσοκομείο. Με ανάλογες σκληρές προσπάθειες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις χρόνων καταφέραμε να βελτιωθεί η κατάσταση και στο Νοσοκομείο και περιφερειακά (ΚΥ Ευδήλου, αγροτικά ιατρεία των χωριών) εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη. Χωρίς να  έχουμε ακόμα πετύχει αυτά που αναλογούν στις ανάγκες μας και στην εξέλιξη της επιστήμης είναι φανερό στον καθένα μας ότι μπορεί να μένει στον τόπο μας και να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια από ποτέ.        
Όλες αυτές οι προσπάθειες όμως αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να ακυρωθούν. Το αγαθό  της υγείας και το δικαίωμα στην περίθαλψη έχουν μπει στο στόχαστρο των ακολουθούμενων πολιτικών εδώ και  χρόνια (περικοπές, υποστελέχωση, ιδιωτικοποιήσεις, μεταφορά κόστους στους ασθενείς κλπ) και με μεγάλη ταχύτητα μάλιστα στην εποχή των Μνημονίων. Ένα απ’ τα πιο κρίσιμα μέτρα που ήδη εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις κατ’ επιταγή της Τρόικας είναι η μείωση-κλείσιμο τουλάχιστον 50 Νοσοκομείων μέσω συγχωνεύσεων.
Μέσα σ΄ αυτά είναι και το δικό μας Νοσοκομείο για το οποίο έχει κιόλας ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης με το Νοσοκομείο Σάμου. Από την 01-01-2013 μετατρέπεται σε ένα απλό παράρτημά του χωρίς δικό του προϋπολογισμό και οργανισμό προσωπικού – λειτουργίας και έτσι οδηγείται στην υποβάθμιση – διάλυσή του. Έχουμε ανάλογες πολύ κακές εμπειρίες από παλιότερα όταν μάλιστα δεν είχαμε Μνημόνια και τέτοια επίθεση στα πιο βασικά δικαιώματά μας.
Τα σημάδια είναι ήδη ορατά. Η βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου πατάει στην υπερπροσπάθεια (συχνά μέχρι εξάντλησης) όσων δουλεύουν σ’ αυτό. Το ΚΥ Ευδήλου είναι υπό διάλυση λόγω έλλειψης στελέχωσης, τα περιφερειακά ιατρεία μένουν ακάλυπτα από γιατρούς κάθε τόσο, στους Φούρνους δεν μπορούν (;) να βρουν τρόπο για να πάνε ειδικευμένοι γιατροί και προσωπικό.
Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι κρίσιμοι γιατί ό,τι γκρεμίζεται, ειδικά αυτή την εποχή, δύσκολα ξαναχτίζεται. Πρέπει να υπερασπιστούμε όσα εχουμε πετύχει και να διεκδικήσουμε κι όσα μας χρωστούν (κι όχι μόνο στο χώρο της Υγείας). Αυτή είναι μια υπόθεση που αφορά όλους τους κατοίκους των νησιών μας και μόνο όλοι μαζί οι κάτοικοι έχουν την δύναμη και την ευθύνη να δώσουν απάντηση. Ο δρόμος είναι ένας και γνωστός : ο δρόμος του αγώνα. Έχουμε οδηγό την πολύτιμη εμπειρία απ’ τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μάχες που δώσαμε στο παρελθόν.
Το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μας ενώσει όλους!
Ο Σύλλογός μας, πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει όλους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς τους , την τοπικη αυτοδιοίκηση, τα σωματεία, τους τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους της Αθήνας και των ομογενών να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να δώσουμε μαζί αυτή την μάχη. Γι’ αυτό σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 3 Νοέμβρη 2012 στον Άγιο Κήρυκο στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου, στις 7 μ.μ..
Ν Α   Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε  Ο Λ Ο Ι   Ε Κ Ε Ι !
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: