14 Απρ 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ 18 ΑΝΩ.

H ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη επίθεση απέναντι στη γνωστή αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, πολιτικό στέλεχος του Ε.Ε.Κ. και διευθυντρια της μονάδας απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.
 Θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή που δεν είναι η πρώτη τόσο για την ίδια  όσο και για το επαγγελματικο αλλα και για το πολιτικό της χώρο έχει πολλαπλούς στόχους.

ΝΑ συκοφαντήσει το προσωπικό, την μονάδα, την ιδία την Κατερίνα Μάτσα αλλά και την αριστερά γενικότερα δημιουργώντας συνειρμούς για την ύπαρξη καναλιών επικοινωνίας όλων αυτών με παραβατικές συμπεριφορές. Να ποινικοποιησει έτσι την πολιτική δράση, να την απαξιώσει , να νομιμοποιήσει την καταστολή .

 Συγχρόνως σε μια περίοδο που η τρόικα επιβάλλει το κλείσιμο-διάλυση  των ψυχιατρικών νοσοκομείων αλλά και της ψυχικής υγείας, φαίνεται ότι  η τύχη  των εξαρτημένων ατόμων αποτελεί υπερβολική πολυτέλεια για τους οσφυοκάμπτες της τρόικας .

Την ιδία στιγμή που η υγεία γενικότερα και η νοσοκομειακή περίθαλψη βρίσκονται στο στόχαστρο του υπουργείου και της κυβέρνησης με την πολιτική των συγχωνεύσεων καταργήσεων νοσοκομείων και μονάδων , και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν στόχο ακριβώς την νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής.

Τέλος φαίνεται ότι η επαναλαμβανομένη προσφυγή της κυβέρνησης στα βαλτόνερα της δήθεν «καταπολέμησης της εγκληματικότητας» και λίγο πριν «της λαθρομετανάστευσης» αποτελεί το μοτίβο μιας πολιτικής που επιβεβαιώνει ότι  η ληστρική αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει άλλο μέσο να επιβληθεί από την κοινή συκοφαντία και λασπολογία τόσο απέναντι στην αριστερά όσο και τους αγωνιστές ,ακολουθώντας την γνωστή γκεμπελική τακτική «πες-πες κάτι θα μείνει…»,

Kαλούμε όλους τους επιστημονικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλες τις  συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε συλλογικότητα, τις γυναικείες συλλογικότητες, τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους που αντιστέκονται στην ισοπέδωση που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην κρίση, να αντιδράσουν.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το 18άνω δαιμονοποιείται και εμφανίζεται ως κέντρο παρανομίας, όπου θεραπευόμενοι τοξικομανείς κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης της 12 Φλεβάρη  ενάντια στο δεύτερο μνημόνιο μετέφεραν «κλοπιμαία» σε ξενώνα της κοινωνικής επανένταξης του 18άνω!

Δύο μήνες μετά από αυτή τη διαδήλωση εμφανίστηκε κάποια αναφορά νοσηλεύτριας προς τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ψ.Ν.Α. που κοινοποιήθηκε από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α., για να ακολουθήσει κατ’ εντολή του Υπουργού η Εισαγγελική έρευνα και η ΕΔΕ με το ερώτημα της «παύσης» κάθε υπευθύνου!

απο την ανακοινωση των επιστημονικά υπεύθυνων Κατερίνα Μάτσα/ Αλέκος Κυρούσης



" Το ξεκίνημα της  οργανωμένης επίθεσης στο πρόγραμμα 18 ΑΝΩ έγινε το Σάββατο 7 Απρίλη, στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGΑ, όταν ο πρόθυμος λαγός Χασαπόπουλος άρχισε ν’ «αναρωτιέται» για το τι γίνεται στα δημόσια νοσοκομεία και να «αποκαλύπτει» ότι υπάρχουν πληροφορίες για κλοπιμαία που βρέθηκαν σε ξενώνες, ξεκινώντας με την τρομολαγνική ατάκα «να πούμε γι’ αυτό που έγινε προχθές στο κέντρο της Αθήνας…», «γιατί, ξέρεις, απ’ όλ’ αυτά εδώ ψάχνουνε και βρίσκουνε και ομάδες, ποιοι χτυπάνε», ενώ αμέσως μετά προανήγγειλε την εισαγγελική έρευνα από τη Ράϊκου «για το ποιοι φιλοξενούνται εκεί μέσα και ποιοι είναι αυτοί, γιατί είναι τέσσερα συγκεκριμένα  άτομα, ποιοι κάνουν το πλιάτσικο, ποιοι χτυπάνε, τρομοκρατικές ομάδες, τελοσπάντων…».

Στη σκυταλοδρομία της λάσπης  έλαβε μέρος και η ναυαρχίδα των ρουφιάνων του «Βήματος», που έκανε λόγο για «όρκο τιμής», τον οποίο η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος (χωρίς να την κατονομάζει) κάλεσε  να δώσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό,  «για να μην αποκαλυφθεί το περιστατικό». Ο έτερος  σεναριογράφος μετέτρεψε τη βασική αρχή της ιατρικής και θεραπευτικής δεοντολογίας, το κοινώς λεγόμενο  «θεραπευτικό απόρρητο», σε όρκο τιμής, παραπέμποντας τον αναγνώστη σε διαδικασίες τύπου Καμόρας και όχι σε θεραπευτικά πρωτόκολλα που καθορίζουν το κλινικό έργο μιας επιστημονικής ομάδας. Και μάλιστα, θεραπευτών με μακρά επιστημονική διαδρομή και πολύ μεγάλη προσφορά."πηγη :http://www.eksegersi.gr

Για περισσοτερες πληροφοριες,ψηφισματα κλπ:
 www.18ano.wordpress.com
 http://www.taxpohealth.blogspot.com/2012/04/18-k-m.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: