23 Δεκ 2010

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΤΙΟΠΟΙΪΑ METRON! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στην απόλυση πέντε εργαζομένων προχώρησε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου η γνωστή κυτιοποιία METRON που έχει την έδρα της στον Πειραιά και απασχολεί γύρω στους 70 εργαζόμενους.
Δύο μόλις μέρες πριν, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζεύτηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και, με την παρουσία μελών της διοίκησης του κλαδικού σωματείου, συζήτησαν για τις έντονες φήμες που η εργοδοσία άφηνε να διαρρέουν για μειώσεις μισθών και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Στη συζήτηση αυτή, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας μέσα στην εβδομάδα για την εκλογή σωματειακής επιτροπής.
Το πρωί, λοιπόν, της Τρίτης τέσσερις εργαζόμενοι (από τους οποίους οι δύο είχαν δηλώσει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για τη σωματειακή επιτροπή και ο ένας είχε δηλώσει συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή) άκουσαν τη διοίκηση να τους ανακοινώνει την απόλυσή τους. Η διοίκηση δεν δίστασε, λίγη ώρα μετά, να απολύσει και μία ακόμη εργαζόμενη (κι αυτή υποψήφια για τη σωματειακή επιτροπή) επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τις απολύσεις αυτές.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόλις ένα μήνα πριν, με το πρόσχημα της κρίσης, η επιχείρηση είχε απολύσει έναν ακόμη εργαζόμενο ο οποίος συνδικαλιζόταν.
Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις απολύσεις αυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για απολύσεις που έχουν ως στόχο να χτυπήσουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων της επιχείρησης και να τους τρομοκρατήσουν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους μας, να απαντήσουν μαζικά και αποφασιστικά. ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/12, ΣΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ METRON (Αλών 14 - Πειραιάς)
(η είσοδος των εργαζομένων γίνεται από την πίσω πλευρά του κτιρίου στην οδό Βασιλαδίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: