17 Φεβ 2010

Νοσοκομείο Συγγρού: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ζούμε μέρες άγριας επίθεσης στα δικαιώματα μας. Επίθεσης που δεν μοιάζει σε τίποτα με ό,τι μέχρι τώρα έχουμε γνωρίσει. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ακόμα και τις έννοιες δουλειά-μισθός-ωράριο-ασφάλιση-περίθαλψη-σύνταξη έτσι όπως μέχρι τώρα τουλάχιστον τις έχουμε γνωρίσει. Κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση βάλθηκαν να ξεθεμελιώσουν ό,τι από αυτά μας έχει απομείνει.

Το λεγόμενο πρόγραμμα σταθερότητας είναι το όχημα για την λεηλασία του εισοδήματος μας, την χειροτέρευση των όρων ασφάλισης και περίθαλψης μας, την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων.

  • Παγώνουν το βασικό μισθό, περικόπτουν 10% τα επιδόματα και 30% τις πρόσθετες αμοιβές.
  • Καλλιεργούν κλίμα για αφαίρεση του 13ου και 14ου μισθού (δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας )
  • Ληστεύουν το εισόδημα μας μέσα από τις αυξήσεις σε βασικά είδη με αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση του βιοτικού μας επιπέδου.
  • Αυξάνουν την φορολογία, άμεση (νέοι συντελεστές) και έμμεση (ΦΠΑ, κλπ).
  • Προετοιμάζουν την άρση της μονιμότητας και απολύσεων στο δημόσιο.
  • Μειώνουν τον αριθμό των εργαζομένων, εντατικοποιώντας την δουλειά μας.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που προωθούνται άμεσα, ενώ αν δεν « αποδώσουν» μας περιμένουν ακόμα χειροτέρα. Και φυσικά είναι για μια ζωή και όχι για 2-3 χρόνια όπως ψεύτικα ισχυρίζονται.

Απέναντι σε όλα αυτά ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να αντισταθούμε με απεργίες και διαδηλώσεις.

Να γιατί χρειάζεται ΟΛΟΙ να έρθουμε στην Γενική μας Συνέλευση για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε ώστε να μην λείψει κανείς από την πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 24 Φλεβάρη και να πιέσουμε για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων.

Για να μετατρέψουμε το Σωματείο μας από σφραγίδα και όργανο μικροδιευκολύνσεων και ρουσφετολογικών εκδουλεύσεων σε όργανο πάλης για τα πραγματικά μας προβλήματα.

Να ξεπεράσουμε λογικές και πρακτικές υποταγής στην διοίκηση και την κυρίαρχη πολιτική.

Να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χεριά. ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Ταξική πορεία


Δεν υπάρχουν σχόλια: