5 Φεβ 2010

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
για την ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας»

Δύσκολες μέρες περνάει η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός κάτω από το βάρος της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει ενάντιά του οι ενωμένες δυνάμεις του κεφάλαιου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη κάλυψη ΝΔ και ΛΑΟΣ, αλλά και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. Στόχο αυτής της επίθεσης -που διαρκεί χρόνια και σήμερα οξύνεται ακόμα περισσότερο- αποτελούν το σύνολο των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων των εργαζομένων. Η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος -που οι ίδιοι προκάλεσαν- γίνεται το άλλοθι για το φόρτωμα όλων των βαρών της κρίσης στις πλάτες μας.
Σε μία περίοδο που η ανεργία «σπάει κόκαλα» και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, σε μια περίοδο που ο μισθός, το μεροκάματο, η σύνταξη και το επίδομα ανεργίας δεν φθάνουν για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και οδηγούν την εργατική οικογένεια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί περικοπές μισθών, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, νέες αντεργατικές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, νέα φορολογική επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων. Κεφάλαιο και ΕΕ ζητούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για να μειωθούν τα «ελλείμματα» ενώ παράλληλα απαιτούν να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την επέλαση του κεφάλαιου σε κάθε κοινωνική κατάχτηση των εργαζόμενων: στην Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, δεν θέλουν να «νοικοκυρέψουν» την οικονομία της χώρας, αλλά να ξεζουμίσουν τον εργαζόμενο λαό και να αρπάξουν όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας για να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο κερδοφορίας.
Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» είναι το συμβόλαιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλου του αστικού πολιτικού κόσμου για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζόμενων από την ντόπια αστική ολιγαρχία και το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και μαζί τους όλος ο αστικός συρφετός και τα «παπαγαλάκια» του καπιταλιστικού συστήματος έχουν εξαπολύσει μία τρομοκρατική ιδεολογική επίθεση για να μας πείσουν ότι «πρέπει να κάνουμε θυσίες, αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε», ότι «κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία από τους διεθνείς κερδοσκόπους», ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την «αγκαλιά» και την «αλληλεγγύη» της ΕΕ. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να μείνουμε αδρανείς και να υποταχτούμε στα σχέδιά τους να μετατρέψουν την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό σε σύγχρονους δούλους.
Συμπαραστάτη σε αυτή την πολιτική βρίσκουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υποτάσσονται στην κυβερνητική πολιτική. Διαχωρίζουν και διασπούν τους εργαζόμενους, υπονομεύουν τις διαθέσεις τους, συμμετέχουν στον αντεργατικό «διάλογο» για το ασφαλιστικό, παζαρεύουν με τον ΣΕΒ συλλογική σύμβαση στα όρια που «επιτρέπει» η οικονομία (του κεφάλαιου), ακολουθούν το δρόμο της ταξικής συνεργασίας και υποταγής, θυσιάζοντας τα εργατικά συμφέροντα και αδιαφορώντας για τις ανάγκες του λαού. Από την άλλη, η πολιτική του ΠΑΜΕ υπονομεύει και αυτή τις αντιστάσεις και τους αγώνες. Με ελάχιστες ή ανύπαρκτες συλλογικές διαδικασίες στα σωματεία, με προειλημμένες αποφάσεις, με χωριστές συγκεντρώσεις και, κυρίως, χωρίς τη διάθεση για πραγματική σύγκρουση με το κεφάλαιο, υψώνει τείχη ανάμεσα στους εργαζόμενους, διασπώντας έτσι τον ενιαίο και πανεργατικό χαρακτήρα των αντιστάσεων που είναι αναγκαίος για να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, το μοναδικό δρόμο που υποστηρίζει πραγματικά τα συμφέροντά τους απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-κεφάλαιου-ΕΕ. Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει και μπορεί να στηριχτεί μέσα από την ανασυγκρότηση των σωματείων. Για να ξαναγίνουν όργανα πάλης στα χέρια τους και όχι σφραγίδες στα χέρια των εργατοπατέρων και των ρεφορμιστών. Η εργατική τάξη έχει δώσει, πρόσφατα, σημαντικούς και μαζικούς αγώνες, και έχει την πείρα και τη συνείδηση ότι μόνο με τέτοιους αγώνες μπορεί να νικήσει. Τα μπλόκα της αγροτιάς δείχνουν ότι μόνο ο παρατεταμένος και ασυμβίβαστος αγώνας μπορεί να αποκρούσει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική.
Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντεργατική λαίλαπα και το «Πρόγραμμα Σταθερότητας». Είναι δική μας υπόθεση να μετατρέψουμε την απεργία της 10 Φλεβάρη σε ξεκίνημα μαζικής αντίστασης και πάλης.
Να πούμε όχι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία!
Να πούμε όχι στην αντεργατική επιδρομή κυβέρνησης-κεφάλαιου-ΕΕ!
Να πούμε όχι στο θάψιμο των καταχτήσεων και των δικαιωμάτων μας!

Να ανατρέψουμε το «Πρόγραμμα Σταθερότητας»!

· Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας!
· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
· οχι στη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή – Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
· Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα ανεργίας!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: