29 Αυγ 2009

Πρόταση ψηφίσματος για τους απολυμένους στο δήμο Ευόσμου

Οι κινητοποιήσεις στον Εύοσμο συνεχίζονται. Εδώ δημοσιεύουμε πρόταση ψηφίσματος που απευθήνεται στα σωματεία και σε όλους όσους θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Για επικοινωνία το e-mail του σωματείου των ΟΤΑ Θεσσαλονίκης είναι: syll-ota@otenet.gr και το φαξ: 2310242478.

Το ψήφισμα που προτείνεται:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΥΟΣΜΟΥ

Οι επτά εργαζόμενες είναι αορίστου χρόνου, αφού με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου οι τέσσερις κρίθηκαν αορίστου χρόνου και οι άλλες τρεις περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΠ για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Δουλεύουν συνεχώς επτά χρόνια. Στις 30 Ιουνίου τους ειδοποίησαν τηλεφωνικά να περάσουν να πάρουν τις απολύσεις τους.

Τον ίδιο καιρό απολύθηκαν με το επιχείρημα της λήξης της σύμβασης, 130 εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Είναι οι πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε άνεργους με διακοπές εργασίας, όμηρους που δέχονται καταναγκαστικά την απόλυσή τους σαν «αναγκαίο» κακό, κάτω από την πίεση της ανανέωσης της σύμβασης. Όλοι εργαζόμενοι και απολυμένοι είναι απλήρωτοι από τον Γενάρη.

Όταν οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την καταβολή δεδουλευμένων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης μέσα στην επιθεώρηση εργασίας απείλησε λέγοντας «δεν ξέρουν οι εργαζόμενοι τι τους περιμένει το καλοκαίρι». Η απόλυση των συναδέλφων εντάσσεται σε ένα σχέδιο τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων έτσι ώστε να μην αντιδρούν, να μην διεκδικούν.

Η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να πείσει τους απολυμένους ότι είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις τους, με στόχο την διάσπασή τους, ώστε να περνούν πολύ εύκολα οι πολιτικές τους. Τους διαχωρίζουν σε άτομα αδύναμα να υπερασπιστούν τα συλλογικά και τα ατομικά τους δικαιώματα και συντρίβουν τον μοναδικό τρόπο αντίστασης που διαθέτουν, την συλλογικότητα, μονάδες απέναντι σε μια οργανωμένη συνολική βάρβαρη επίθεση, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία πάνω τους. Έτσι φουντώνει η εργοδοτική τρομοκρατία, γιατί ο καθένας νοιώθει μόνος απέναντι στον παντοδύναμο εργοδότη δήμαρχο.

Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στο καθεστώς τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ο φόβος, η σιωπή και η υποταγή ανάβουν το «πράσινο φως» για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Η οργάνωση του αγώνα για επαναπρόσληψη των επτά συναδέλφων αορίστου χρόνου, θα βγάλει από την απομόνωση τους συμβασιούχους, για να εμπιστευτούν την μαζική οργανωμένη πάλη.

Επειδή όλα αυτά δεν είναι η κακιά τύχη κάποιων αλλά το μέλλον που σχεδιάζουν και ονειρεύονται για μας και τα παιδιά μας, επειδή δεν θεωρούν το δικαίωμα στην δουλειά αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά «παραχώρηση», όπως και όποτε αυτοί επιθυμούν, δηλώνουμε ότι θα συμπορευτούμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

* ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

* ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

* ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!

Γιατί Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: