5 Ιουλ 2008

04/07/2008Αποσύρεται το "Αττικόν" από τη γενική εφημερία(ΑΥΓΗ)

Την πρόταση του καθηγητή Καρδιολογίας Δημ. Κρεμαστινού υιοθέτησαν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χαϊδαρίου "Αττικόν" και αποφάσισαν να μην υποβάλουν προγράμματα εφημεριών και να προκαλέσουν την απόσυρση του νοσοκομείου από το σύστημα γενικής εφημερίας του λεκανοπεδίου από τις 15 Ιουλίου, εάν μέχρι τότε δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές τους για εφημερίες. Οι γιατροί του "Αττικόν" παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον Ιανουάριο...
Σε επιστολή του προς τον διοικητή του νοσοκομείου, ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του "Αττικόν", αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας Ι. Βεργάδος, τονίζει μεταξύ άλλων ότι "η κατανόηση και η υπομονή που έδειξαν οι γιατροί εδώ και χρόνια με καθυστερήσεις και περικοπές εφημεριών δεν έχουν άλλα περιθώρια".
Επίσης, σε δική της επιστολή προς τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του "Αττικόν" αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η περαιτέρω υποβολή προγραμμάτων γενικής εφημερίας αποτελεί ουσιαστικό και ηθικό εκβιασμό στους ιατρούς να εργασθούν χωρίς αμοιβή και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να επαίρεται ότι έχει θέσει το ΓΝΠ 'Αττικόν' σε γενική εφημερία ανά τρεις ημέρες, ουσιαστικά με εξαναγκαστική δωρεάν εργασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: