23 Δεκ 2014

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την πλειοψηφία του Δ.Σ του σωματείου της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), απειλούν με εξώδικο της 19-12-2014 το συνδικαλιστικό σχήμα «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ».
Απειλούν με αγωγές το σχήμα αν σε τρεις μέρες δεν κατονομάσει αυτούς που αποκαλεί εργατοπατέρες και ανεπάγγελτους συνδικαλιστές στην προκήρυξη κάλεσμα στην Γενική Απεργία της 27 Νοέμβρη.
Οι γνήσιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού, χρησιμοποιούν τους ίδιους μηχανισμούς με το κράτος και την εργοδοσία για να λύσουν τις διαφορές τους με τους εργαζόμενους. Οι κρατικοδίαιτοι εκφραστές του συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής, αποδεικνύουν ακόμη μια φορά την άποψή τους για τους εργαζόμενους.
Αυτοί που απαξίωσαν τον συνδικαλισμό στις συνειδήσεις των εργαζόμενων, που θέλουν τους εργαζόμενους ψηφοφόρους σε ρόλο παρατηρητή των επερχόμενων απολύσεων, θέλουν να τρομοκρατήσουν όποιους τολμούν να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις στην ΕΛΒΟ.
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ συνδικαλίζονται συζητώντας με τους υπουργούς και τους βουλευτές στους διαδρόμους των υπουργείων και καλλιεργούν την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, για να τους πείσουν ότι με αγώνες δεν μπορούν να νικήσουν. Ακόμη και σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τους εργαζόμενους, παζαρεύουν τη θέση τους στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.
Εργαζόμενοι
Ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι οι συνελεύσεις και το κίνημα, εκεί που οι εργαζόμενοι συζητούν, αποφασίζουν και οργανώνουν τη δράση τους. Δεν είναι τα δικαστήρια και οι διάδρομοι των υπουργείων.
Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ δεν πρέπει να φοβηθούν τίποτα, έχουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Να ξαναζωντανέψουν την ελπίδα του αγώνα. Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.
Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και του ΕΚθ, την πλειοψηφία του σωματείου της ΕΛΒΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα τους.


Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: