8 Οκτ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

Στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου στα Παπαδιάνικα
την Τετάρτη 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 5.30 μ.μ.

Στην αίθουσα αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την Υγεία στην περιοχή μας. Η συσταθείσα Επιτροπή θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων πολιτών, συλλόγων, φορέων κ.λ.π. Εγινε συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, ουσιαστικά, υπολειτουργούν το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας. Από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων διατυπώθηκαν τα παρακάτω:
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προσφέρεται από το κράτος ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων. Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί. Βρισκόμαστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με κακό οδικό δίκτυο και η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μας.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης εντείνεται με σκοπό την πλήρη λειτουργική κατάρρευσή τους.
Με το κλείσιμο νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τις προτάσεις τους για τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σύντομα έρχεται η σειρά μας. Επειδή ο χρονικός ορίζοντας είναι πιεστικός, πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Μολάων και των άλλων δομών δημόσιας υγείας στην περιοχή μας (Κέντρο Υγείας, Ιατρεία.
Κεντρικός στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι η σωτηρία και η διεκδίκηση της λειτουργικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μολάων και όλων των δομών με την πλήρη στελέχωσή τους και την αναγκαία χρηματοδότησή τους ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους.
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΑΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Στα πλαίσια αυτά προσκαλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας σε
Ανοιχτή Συζήτηση Πληροφόρησης – Ενημέρωσης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο Μολάων και τις δομές δημόσιας Υγείας της περιοχής μας,
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 5.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: