19 Μαρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η κλιμάκωση της επίθεσης από τη μεριά της εργοδοσίας, που αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία των μνημονίων δυστυχώς δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο. Σ’ όλη την Ελλάδα όποιος έχει την τύχη να έχει ακόμη εργασία, οι όροι δουλειάς του γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο άθλιοι. Η κρίση γίνεται ευκαιρία για την εργοδοσία που επιχειρεί σήμερα να περικόψει τους μισθούς ακόμη κι αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία και να καταργήσει κάθε δυνατότητα του εργαζόμενου να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και οι ατομικές συμβάσεις υπογράφονται κάτω από όρους εκβιασμών και απειλών.
Έτσι λοιπόν το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας με την απόλυση μια εργαζομένης από την εταιρεία Χ. Πετράκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Body&Beauty) και καταγγέλθηκε από το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων είναι μια ακόμη απόλυση εργαζομένου στις 1200 απολύσεις που γίνονται καθημερινά σ’ όλη την Ελλάδα.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει τη νέα αυτή αυθαιρεσία της εργοδοσίας, όπως και τη σύλληψη της προέδρου του σωματείου από την αστυνομία, επειδή τόλμησε να συμπαρασταθεί στην απολυμένη συναδέλφισσα.
Η θρασύτητα αυτή της εργοδοσίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και οι δυνάμεις καταστολής είναι με το μέρος της.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οργανώσουν την αντίσταση τους. Να ζωντανέψουν τα σωματεία ώστε να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης στα χέρια τους. Να σφυρηλατήσουν την ταξική τους ενότητα και αλληλεγγύη, γιατί μόνο έτσι μπορούν να βάλουν φρένο στη βαρβαρότητα του συστήματος.
Χανιά 18-03-2013

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: