3 Σεπ 2010

Ανακοίνωση –Καταγγελία της Ταξικής Πορείας.
Κάτω τα χέρια από τον αγώνα των εργαζόμενων στο Banquet

Οι συλλήψεις και το κυνηγητό που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet και σε συμπαραστάτες τους, η αστυνομία, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το σύνολο του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας και σαν τέτοια πρέπει να πάρει μια μαζική και αποφασιστική απάντηση.

Η αστυνομία φυσικά δεν κινήθηκε αυτόβουλα. Εξαπέλυσε το κυνηγητό ύστερα από την θρασύτατη βροχή μηνύσεων και εκβιαστικών πιέσεων της εργοδοσίας της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και όλου του κλάδου του επισιτισμού που θέλει να χρησιμοποιεί τους νέους, κυρίως, εργαζόμενους σαν δούλους. Ανασφάλιστους, με μεροκάματα-αντίδωρα, συνθήκες εργασίες και ωράρια εξοντωτικά, φοβισμένους και υποτακτικούς. Κυρίως όμως η αστυνομία και η λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη κινήθηκαν ύστερα από τις εντολές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Μνημονίου και της Τρόικας. Γιατί θέλουν με αυτόν τον τρόπο να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους που οργισμένοι από την βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, θέλουν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να αντισταθούν. Σε αυτούς θέλουν να στείλουν μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου, ιδιαίτερα μάλιστα την παραμονή των εργατικών και λαϊκών διαδηλώσεων που ετοιμάζονται στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Το ταξικό εργατικό κίνημα στην Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα στείλουν και αυτοί ένα μήνυμα με την αγωνιστική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες. Πως οι εργαζόμενοι-απολυμένοι από το Banquet και αυτοί που τους συμπαραστέκονται δεν είναι μόνοι τους. Έχουν χιλιάδες δίπλα τους και αυτοί που σχεδιάζουν να τους τρομοκρατήσουν θα καταλάβουν πολύ γρήγορα πως κτύπησαν λάθος πόρτες.

Να σταματήσουν οι συλλήψεις αγωνιστών συνδικαλιστών
Να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στο Banquet
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα
Αντίσταση, Οργάνωση, Αγώνας ενάντια στο Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Ταξική Πορεία
Θεσσαλονίκη 3 του Σεπτέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: