3 Μαΐ 2010

Μαχητική παρέμβαση των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου

Από το ιστολόγιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας:
Το πρωί της Παρασκευής 30 Απριλίου, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας ήρθαν έξω απ’ την αίθουσα του Δ.Σ. όπου ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του νέου διοικητή, Γιώργου Λάμπρου, για να καταγγείλουν ότι είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, τις υπερωρίες και τα νυχτερινά του ’08 και ‘09.

Οι εργαζόμενοι, που εδώ και ενάμιση μήνα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της παρουσίας και των βουλευτών για «να τα πουν» και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους. Στην αίθουσα του Δ.Σ., ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Λάμπρος και οι δύο βουλευτές Π. Στασινός και Κ. Παπασιώζος, μαζί με Δ/ντές του Νοσοκομείου και τον Δ/ντή Προσωπικού. Ο έτερος βουλευτής Δ. Τσιρώνης έφτασε λίγο αργότερα, αφού είχαν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι και τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει. Η πρώτη «σπίθα» άναψε όταν ο κ. Παπασιώζος έθεσε διαδικαστικό ζήτημα, βλέποντας τους εργαζόμενους να έρχονται για να τα πουν… με φόρα. «Σε ποιον τα λέτε αυτά, περιμένετε να ‘ρθει ο διοικητής. Πρώτα να τα πείτε στον οικοδεσπότη και μετά εμείς εδώ είμαστε ν’ απαντήσουμε» είπε ο βουλευτής προς τους εργαζόμενους, βλέποντας ότι ο κ. Λάμπρος ήταν εκείνη την ώρα σε διπλανό γραφείο. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν λέγοντας ότι απευθύνονται «και στους εκπροσώπους που ψηφίστηκαν απ’ τον ελληνικό λαό», αφού «είναι όλοι υπεύθυνοι».

«Εμείς ήρθαμε εδώ πέρα για να καταγγείλουμε ότι εσάς που σας στείλαμε στη Βουλή δεν σας στείλαμε για να ψηφίσετε να περικόψουν τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας, την ασφάλειά μας, την περίθαλψή μας, να καταστρέψουν τον τομέα υγείας» είπε η πρόεδρος των εργαζομένων Γιώτα Σαλαώρα και στηλίτευσε την πολιτική «που θέλει να καταργήσει τα πάντα και ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, που θέλει να εξαφανίσει τους εργαζόμενους», δηλώνοντας ότι «εμείς θα ‘μαστε αντίθετοι». «Είμαστε απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες όχι γιατί είναι επιλογή μας αλλά γιατί είναι επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης κι αυτής εδώ ότι πρέπει να μας έχει απλήρωτους. Είμαστε σε κινητοποίηση, σε επίσχεση εργασίας εδώ και ενάμιση μήνα. Έχετε ενημερωθεί και οι τρεις βουλευτές του νομού και ζητήσαμε παρέμβαση συγκεκριμένη. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» είπε η κυρία Σαλαώρα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση να κάνει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσουν να πληρωθούν ενώ απευθύνθηκαν και στους βουλευτές και κυρίως στους κυβερνητικούς, ζητώντας να κάνουν όλες τις παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για να γίνουν οι πληρωμές για το διάστημα του ’08 και του ’09.


Δεν υπάρχουν σχόλια: