30 Σεπ 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Ο πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Μετά από την ψήφιση των μέτρων που ισοπεδώνουν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, μετά από τους νόμους που καταληστεύουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης, απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων), ένα νέο κύμα αντεργατικών μέτρων είναι ήδη έτοιμο! Μέτρα που θα βυθίσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέτρα που θα σημάνουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
να γινει η οργη μας, δραση!
Εργάτες, εργαζόμενοι
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη είναι κρίσιμη. Ο πόλεμος ενάντια στα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη πιο σκληρούς όρους. Μετά από την ψήφιση των μέτρων που ισοπεδώνουν την ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, μετά από τους νόμους που καταληστεύουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης, απανωτές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων), ένα νέο κύμα αντεργατικών μέτρων είναι ήδη έτοιμο! Μέτρα που θα βυθίσουν τις εργατικές-λαϊκές μάζες ακόμη περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Μέτρα που θα σημάνουν νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

16 Σεπ 2010

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα των εργαζόμενων στο Banquet

Ανακοίνωση –Καταγγελία της Ταξικής Πορείας.

Οι συλλήψεις και το κυνηγητό που συνεχίζει τις τελευταίες εβδομάδες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet και σε συμπαραστάτες τους, η αστυνομία, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το σύνολο του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας και σαν τέτοια πρέπει να πάρει μαζική και αποφασιστική απάντηση. Τελευταία πρόκληση πρώτου μεγέθους η σύλληψη της Μαργαρίτας Κουταλάκη μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού, μητέρας ενός μικρού παιδιού, που κρατήθηκε για μια βραδιά στην αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες ύστερα από την επιμονή του εισαγγελέα.

9 Σεπ 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας στους εργαζόμενους και υποχρηματοδότησης και περικοπών στα Νοσοκομεία αποτελεί πρόκληση το κόστος λειτουργίας των ιδιωτικών συνεργείων.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ δημοσιοποίησε στοιχεία που κατόρθωσε να βρει σχετικά με το κόστος των ιδιωτικών συνεργείων προκειμένου να αποδειχθούν ακόμα και με νούμερα …«οι καταγγελίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είχαν σαν επιλογή τη παραχώρηση υπηρεσιών στους Ιδιώτες, διαλύοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες με μετατάξεις του προσωπικού και κάνοντας τες «μονοπώλιο» για τους Ιδιώτες, όχι μόνο τις έκαναν πανάκριβες –καταρρίπτοντας το «μύθο» του φτηνού και ανταγωνιστικού ιδιωτικού τομέα και ενισχύοντας έτσι φαινόμενα διαπλοκής και συναλλαγής με την θεσμική ηγεσία, - αλλά και για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους ακόμα περισσότερο, έχουν δημιουργήσει κι ένα «εργασιακό Μεσαίωνα» για τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών στο χώρο των Νοσοκομείων, με την πλήρη κάλυψη του κράτους

3 Σεπ 2010

Ανακοίνωση –Καταγγελία της Ταξικής Πορείας.
Κάτω τα χέρια από τον αγώνα των εργαζόμενων στο Banquet

Οι συλλήψεις και το κυνηγητό που εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες ενάντια σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet και σε συμπαραστάτες τους, η αστυνομία, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για το σύνολο του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας και σαν τέτοια πρέπει να πάρει μια μαζική και αποφασιστική απάντηση.