30 Μαρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με αφορμή το ζήτημα της συγκρότησης του προεδρείου του σωματείου, οι υπεύθυνοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΜΕ) συνεχίζουν να προκαλούν με τη στάση τους κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο.

Εμφανίζονται να έχουν ως πάγια θέση την αναλογικότατα-αντιπροσωπευτικότητα του προεδρείου στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά η πραγματική τους θέση είναι να συνεργάζονται στα σωματεία (και όχι μόνο στα πρωτοβάθμια αλλά και στα δευτεροβάθμια) πότε με την ΠΑΣΚΕ, πότε με τη ΔΑΚΕ, πότε και με τους δυο (την αντιπροεδρία στην ΠΟΕΔΗΝ την έχει το ΠΑΜΕ) λέγοντας ψέματα ότι συγκρούεται μαζί τους. Λένε ψέματα για τη στάση τους, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου αποκαλύφτηκε ότι ήδη είχαν συνεννοηθεί με το σύμβουλο της Δημοκρατικής Ενότητας για να μοιραστούν το προεδρείο!!!!

Μας κατηγορούν ότι θέλουμε να διαλύσουμε το σωματείο, ενώ είναι γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους ότι ΜΟΝΙΜΟ μέλημά μας είναι πως το σωματείο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και θα διαμορφώσει συνθήκες μαζικής αντίστασης ενάντια στα μέτρα και την επίθεση που δεχόμαστε.

Το ΠΑΜΕ είναι αντίθετο σε κάθε κίνηση των ΙΔΙΩΝ των εργαζομένων που δεν ελέγχει, εφαρμόζοντας στην πράξη το δόγμα «πας μη ΠΑΜΕ, βάρβαρος».

Εμφανίζεται δήθεν να συγκρούεται με τους «μηχανισμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας» όταν είναι μόνιμα και σταθερά στο βούρκο της ταξικής συνεργασίας (συνδιοίκηση σε Διοικητικά Συμβούλια Νοσοκομείων και όχι μόνο) και σε σούρτα - φέρτα με την εργοδοσία. Αποδείχτηκε ότι ήρθαν σε συναλλαγή με τη διοίκηση, όχι μόνο ερήμην των εργαζομένων αλλά και του Δ.Σ. του σωματείου. Έφτασαν μάλιστα να απειλήσουν και να βρίσουν τους εργαζόμενους που τους ζήτησαν τον λόγο! Φανταστείτε να πάρουν και το προεδρείο του σωματείου τι θα κάνουν!!!

Παράλληλα ζητούν «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» από σωματεία που δεν ελέγχουν και από συνδικαλιστές και συναδέλφους που τολμούν να λένε την άποψή τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματικά κρινόμαστε από την πράξη και όχι από τα λόγια.

Δεν θέλουν να αποτελέσει το σωματείο μετερίζι αγώνων με σαφές αντικυβερνητικό προσανατολισμό.

Δεν θέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, γι᾿ αυτό και καταγγέλλουν τις πρωτοβουλίες τους .

Δεν θέλουν να ανατραπούν τα αντεργατικά μέτρα γι᾿ αυτό και δεν κάνουν τίποτα από την ώρα που ψηφίστηκαν.

Οι όποιες «χωριστές περπατησιές» προσφέρουν την αποδυνάμωση και την υπονόμευση του κινήματος για να περνούν τα μέτρα.

Το σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει από όλους όσους το θεωρούν αναγκαίο στην πάλη τους (και είναι πολλοί). Και οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν να ντύνουν με «αγωνιστικό» περιτύλιγμα και ψέματα τη γραμμή υποταγής στο σύστημα .

Η Ταξική Πορεία θα πάρει τις πρωτοβουλίες που απαιτούν τόσο η επίθεση που δεχόμαστε όσο και οι ανάγκες των εργαζομένων, για να διαμορφώσει συνθήκες ένταξης στην πάλη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων. Είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος που μπορούμε και πρέπει να βαδίσουμε για να αποτρέψουμε τα μέτρα. Δεν νομίζετε;

Ταξική Πορεία

24 Μαρ 2010

ΣΥΓΓΡΟΥ: Συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την έλλειψη προσωπικού και τα αλλότρια καθήκοντα!

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση από την έλλειψη προσωπικού στον κλάδο των βοηθών θαλάμου έχει φτάσει στο απροχώρητο .

Αποκορύφωμα αποτελεί το έγγραφο της διευθύνουσας που ζητά από τους εργαζόμενους εκτός από το τμήμα στο όποιο ανήκουν να δουλεύουν κυκλικά ανά μηνά και στο τμήμα της Ν. Πτέρυγας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με το προηγούμενο Δ.Σ. του Σωματείου που η Διευθύνουσα ευθαρσώς είχε πει στο Σωματείο ότι έχει καλέσει τις δυο βοηθούς θαλάμου και τη νοσηλεύτρια που υπηρετούν σε αλλότρια καθήκοντα (η μια στο φαρμακείο του νοσοκομείου και οι άλλες δυο κλείνουν ραντεβού και μάλιστα στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία) να αναλάβουν υπηρεσία στα καθήκοντα για τα οποία προσελήφθησαν αλλά παρενέβη ο Καθηγητής – Διευθυντής λέγοντας της ότι είναι προστατευόμενες και δεν μπορεί να της μετακινήσει αλλά ούτε και να της ξαναενοχλήσει.

Οι συνάδελφοι δικαίως είναι αγανακτισμένοι γιατί αναγκάζονται να γίνουν χίλια κομμάτια για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου δεν προλαβαίνουν ούτε τα τμήματα τους να καλύψουν όχι δυο και τρία τμήματα σε περιπτώσεις ασθενειών, αδειών κλπ. Μαζί με αυτούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό που αναγκάζεται να καλύψει της ανάγκες που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση.

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η σκόπιμη πολιτική μείωσης του προσωπικού οδηγεί σε φαινόμενα εντατικοποίησης της δουλειάς των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική που λέει ότι κάθε πέντε εργαζόμενοι που αποχωρούν ένας θα προσλαμβάνεται .

Η έλλειψη προσωπικού έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ασθενείς που για να έχουν αξιοπρεπή περίθαλψη ή θα πρέπει να πληρώσουν ή να εξυπηρετηθούν από συγγενείς του .

Είναι φανερό ότι πρέπει να αγωνιστούμε για ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ παράλληλα να αντισταθούμε σε κάθε μορφή ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της δουλειάς μας .

Την ίδια στιγμή που η διεύθυνση πιέζει τους εργαζόμενους εντατικοποιώντας τη δουλειά μας, χωρίς να κάνει προσλήψεις, διαιωνίζουν το καθεστώς των αλλοτρίων καθηκόντων επιτείνοντας το πρόβλημα .

Ζητάμε:

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού .

· Υπερασπιζόμαστε την εργασιακή κατάσταση ενάντια στην εντατικοποίηση. Θέλουμε να δουλεύουμε ανθρώπινα .

· Αντιτασσόμαστε στα αλλότρια καθήκοντα .

Να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ του Σωματείου και να πάρει θέση .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ;

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι πρόσφατες εκλογές στο σωματείο έδωσαν τα εξής αποτελέσματα Αγωνιστική Συνεργασία –ΠΑΜΕ 66 ψήφοι και 3 έδρες, Ταξική Πορεία 55 ψήφοι 2 έδρες, και Δημοκρατική Ενότητα 51 ψήφοι 2 έδρες. Στην συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του σωματείου εκφράστηκαν δύο λογικές –προτάσεις. Η μια για αντιπροσωπευτικό προεδρείο (ΠΑΜΕ) και η άλλη για προεδρείο των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Η Δημοκρατική Ενότητα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι στο προεδρείο.

Οι υπεύθυνοι του ΠΑΜΕ ανακαλύπτουν-εφευρίσκουν κίνδυνο διάλυσης του σωματείου επειδή δεν εκλέχτηκε προεδρείο. Τρομοκρατούν έτσι τους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το σχήμα: προεδρείο στο σωματείο =σωματείο. Λες και το σωματείο δεν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη του λες και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων έπαψε να είναι το κυρίαρχο όργανο του σωματείου, λες και το Δ.Σ.του σωματείου δεν αποφασίζει, αν τα μέλη του δεν έχουν μοιράσει τις καρέκλες του προεδρείου. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να κατηγορούν με ψέματα και αθλιότητες την Ταξική Πορεία.

Η άποψη μας είναι γνωστή και ξεκάθαρη, μοιράσαμε άλλωστε προκήρυξη με αυτήν μας την άποψη πριν την προσπάθεια συγκρότησης του Δ.Σ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι γνωστός σε όλους ο διασπαστικός ρόλος του ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί διασπούν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, το μόνο ικανό ν᾿ αποτρέψει την αντεργατική επίθεση. Για ποια διάσπαση μας κατηγορεί λοιπόν; Όταν το ίδιο αδυνατίζει την πάλη των εργαζομένων αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ, συνάδελφοι είναι μια κομματική παράταξη που δεν είναι ψηφισμένη από τους εργαζόμενους. Ακόμα και στα σωματεία που εμφανίζει ως μέλη του, δεν έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τα σωματεία εντάσσονται με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβούλιων στα οποία μπορεί να έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ έστω και με μια μόνο ψήφο διαφορά. Γι᾿ αυτό κόπτονται τόσο πολύ για το προεδρείο του σωματείου. Δεν θέλουν να έχουν τον κύριο λόγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Αλήθεια, ποιό είναι το «έγκλημα» της Ταξικής Πορείας που κάλεσε τους εργαζόμενους στο απογευματινό συλλαλητήριο της Τρίτης 16/3 που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια Σωματεία, και στο οποίο καλούσε και η ΑΔΕΔΥ και που συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι; Γιατί δεν πρέπει να πάνε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Τρίτη 23/3 για να διαδηλώσουν και πάλι ενάντια στα βάναυσα μέτρα και το πρόγραμμα βαρβαρότητας; Απλούστατα, γιατί το ΠΑΜΕ δεν θα είναι εκεί και γιατί μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων τα έχει αποδεχτεί, υποτασσόμενο στην αστική νομιμότητα και δεν κάνει τίποτε ενάντια σ᾿ αυτά.

Καταφέρεται λοιπόν το ΠΑΜΕ ενάντια σε κάθε συνδικαλιστή που ̋τολμά να έχει διαφορετική άποψη από τη δική του χρησιμοποιώντας ψέματα και ελεεινούς χαρακτηρισμούς. Αποκρύπτει όμως σκόπιμα εναλλακτική πρόταση που έκανε για συγκρότηση προεδρείου από το ίδιο και την Δημοκρατική Ενότητα η οποία όμως δεν την αποδέχτηκε. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξε κοινά προεδρία με την Δημοκρατική Ενότητα και την ΔΑΚΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Ταξική πορεία, όπως άλλωστε έχει αποδείξει πάμπολλες φόρες, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους για την ανατροπή των μέτρων. Για ένα σωματείο πιο μαχητικό και αποφασιστικό, όχημα πάλης στα χεριά τους που θα τους δίνει την δυνατότητα να συζητούν και να αποφασίζουν οι ίδιοι για την ζωή τους.

Ταξική πορεία

23 Μαρ 2010

Οι αγώνες συνεχίζονται!


ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!
Παρά την ψήφιση των μέτρων,
παρά την προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα μέτρα «θα πιάσουν τόπο»,
παρά την προσπάθειά τους να απονομιμοποιήσουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα βάρβαρα αυτά μέτρα,
παρά το βίαιο χτύπημα των διαδηλώσεων και των απεργιών, και το όργιο καταστολής,
παρά τη στάση της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας,

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ
στις 6:00 το απόγευμα
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Φλέμινγκ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…

Στην Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου στις 17/3 συγκεκριμένοι γιατροί απαγόρευσαν σε συνάδελφο, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων και της “Ταξικής Πορείας” να μιλήσει με αστεία επιχειρήματα και αιχμές τόσο ενάντια στο Σωματείο όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Δείγμα και αυτό της “δημοκρατίας” τους που ασφαλώς δεν εκφράζει την πλειοψηφία των συναδέλφων γιατρών.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, γραπτά.

Είναι θετικό ότι σ’ όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας, και στο δικό μας, συνάδελφοι γιατροί προχωρούν σ’ επίσχεση εργασίας απαιτώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και να μην περικοπεί το εισόδημά τους μέσω της μείωσης των κονδυλίων των εφημεριών. Η ενότητα, η μαζικότητα και η διάρκεια του αγώνα αυτού θα κρίνει το αποτέλεσμά του, ανεξάρτητα από την νομιμότητα ή μη της μορφής που επιλέγουν.

· Επίσχεση εργασίας σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι είναι στο χώρο εργασίας αλλά δεν δουλεύουν και πληρώνονται.

· Επίσχεση εργασίας σημαίνει ότι πραγματοποιούνται στη διάρκειά της μορφές συλλογικής δράσης (Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατάληψη κλπ) που συγκροτούν τους εργαζόμενους και δημοσιοποιούν το πρόβλημα.

· Επίσχεση εργασίας σημαίνει ότι εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά από τους εφημερεύοντες γιατρούς που αναγράφονται στο πρόγραμμα εφημερίας και πληρώνονται γι’αυτό, σε όλο το φάσμα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ως εδώ, καλά. Με τον μισθό μας τι θα γίνει;

  • Πόσα θα χάσουμε όλοι μας, πόσα θα χάσει κάθε συνάδελφος γιατρός από την ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ, ΜΗΝΙΑΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ; (Περικοπή 30% Δ. Χριστου-γέννων, Δ. Πάσχα, Επιδ. Αδείας) Περικοπή 12% των επιδομάτων και κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, πάγωμα των μισθών και των συντάξεων για 2η χρονιά;
  • Πόσα θα χάσουμε όλοι μας από την αύξηση της άμεσης φορολογίας (ΦΜΥ) και της έμεσης (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, το σύνολο δηλαδή των αγαθών και υπηρεσιών);
  • Πόσο αποτιμάται η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων, το νέο χτύπημα των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών που προωθείται άμεσα;
  • Πως υπολογίζεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση της μονιμότητας, της πλήρους και σταθερής δουλειάς για να γίνει μόνιμη η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα και να γιγαντωθεί η ανεργία και το “απόλυτο” δικαίωμα του εργοδότη (κράτους ή ιδιώτη) πάνω στον εργαζόμενο;

Σε κάθε περίπτωση η ενότητα των εργαζομένων δεν αφορά μόνο έναν συγκεκριμένο κλάδο αλλά όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σ΄ ένα χώρο. Με αυτήν την ένοια οι ‘κλαδισμοί’ και οι λογικές ορισμένων του τύπου "δεν συνομιλούμε με το υπόλοιπο προσωπικό" υπονομεύουν την αγωνιστική ενότητα του συνόλου που θίγεται εξίσου. Γιατί ο χαρακτήρας της επίθεσης είναι βαθειά ταξικός και πολιτικός και δεν το κρύβουν οι φορείς της. (Ευρωπαϊκή Ενωση, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και γιατί μόνο ανάλογου χαρακτήρα αντίσταση μπορεί να την αντικρούσει. Μήπως τελικά η πολιτική συζήτηση αντί για τους τρομοκρατικούς μονολόγους των διάφορων Πρετεντέριδων πρέπει να γίνει ανάμεσά μας; Μήπως αυτό στην ουσία θέλουν να αποτρέψουν οι θιασώτες της δήθεν -------------------;

Η ζωή πάντως κραυγάζει για το αντίθετο.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

22 Μαρ 2010

Πρωτοβουλία κοινής δράσης στο εργατικό κίνημα

Με πρωτοβουλίες κοινής δράσης στο εργατικό κίνημα

για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σαρωτική, ολομέτωπη επίθεση. Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση, οι δυνάμεις του κεφάλαιου –αποθρασυμένες, γεμάτες κυνισμό και σε μια προκλητική επίδειξη δύναμης– επιχειρούν την ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών.

Κάτω από τη «σημαία» του Προγράμματος Σταθερότητας (το νέο συμβόλαιο υποταγής στις εντολές των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ και των μηχανισμών τους, ΔΝΤ, ΕΚΤ κ.λπ.) και με την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ –με την πλήρη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των αστικών ΜΜΕ– έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρει ένα αποφασιστικό πλήγμα όχι μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων. Η καταιγιστική επίθεση έχει στόχο να τσακίσει κάθε αντίσταση, να υποτάξει το λαό και τους εργαζόμενους, να τους κάνει να αποδεχτούν μοιρολατρικά και με σκυμμένο το κεφάλι τα μέτρα που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου.

Τα πακέτα των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο, διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικό τοπίο για τα πλατιά λαϊκά-εργατικά στρώματα. Και αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι μόνο η αρχή! Γιατί ακολουθούν κι άλλα, ακόμη σκληρότερα μέτρα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος, ενώ συλλογικές συμβάσεις και όρια απολύσεων βρίσκονται στο δρόμο για το εκτελεστικό απόσπασμα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το πρόσχημα της μείωσης των ελλειμμάτων δεν μπορεί να κρύψει αυτό που πραγματικά συντελείται: την πλήρη ανατροπή των λαϊκών και εργατικών κατακτήσεων, την προσπάθεια εξανδραποδισμού της εργατικής τάξης, την επιβολή γενικευμένης αβεβαιότητας και ανασφάλειας που θα επιτρέπει στο κεφάλαιο την απρόσκοπτη ληστρική του επέλαση σε βάρος του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Μία επίθεση με βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά, η πολιτική «ρεβάνς» του κεφάλαιου σε βάρος της εργατικής τάξης, τώρα που ο συσχετισμός δύναμης τού το επιτρέπει. Τα μέτρα που σήμερα παίρνει η κυβέρνηση, και όσα ακόμη δρομολογεί, όχι μόνο δεν είναι προσωρινά αλλά έχουν στόχο να παγιώσουν καταστάσεις, να διαμορφώσουν ένα νέο βάρβαρο, αντιδραστικό τοπίο. Το αν και πόσο θα προχωρήσουν, το μέχρι πού θα φτάσουν, δεν θα εξαρτηθεί παρά μόνο από τη δυνατότητα του λαού και των εργαζομένων να αντισταθούν, να βάλουν φραγμό στα σχέδια αυτά. Και από τίποτε άλλο!

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, αυτού του μεγέθους και με αυτά τα χαρακτηριστικά, απαιτείται η μέγιστη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση. Ένα πλατύ, μαζικό μέτωπο αγώνα που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί πολιτικά και ιδεολογικά στην επέλαση του κεφάλαιου με ένα και μόνο στόχο: την ανατροπή αυτών των μέτρων! Αυτός είναι σήμερα ο κύριος στόχος, το άμεσο καθήκον. Και από αυτό θα κριθούν συνολικά οι δυνατότητες του λαού και των εργαζομένων στην αντιπαράθεσή τους με τις δυνάμεις του κεφάλαιου και την άρχουσα τάξη το επόμενο διάστημα.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και οι συνεχιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και των εργαζομένων, τη θέλησή τους να δώσουν με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη. Και αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί! Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, μέχρι τη νίκη!

Σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την κατεύθυνση αποτελούν και οι πρωτοβουλίες κοινής δράσης που έχουν παρθεί και πληθαίνουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, και οι οποίες συσπειρώνουν όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Ανάμεσα σε αυτές και οι πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες –ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη– έχουν δώσει σοβαρά δείγματα των δυνατοτήτων της κοινής δράσης σε αυτό το επίπεδο. Γέννημα της ανάγκης που δημιουργεί η ξεπουληματική στάση της υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στη σημερινή, κρίσιμη συγκυρία, οι πρωτοβουλίες αυτές όχι μόνο πρέπει να στηριχτούν αλλά και να διευρυνθούν στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή των μέτρων.

· Σε ευθεία αντιπαράθεση με τις υποταγμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και την αστική γραμμή στο εργατικό κίνημα που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζομένους, να απενοχοποιήσουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να εξουδετερώσουν τις εργατικές αντιστάσεις. Ηγεσίες που κηρύσσουν απεργίες μόνο και μόνο για να βγουν από την υποχρέωση, κάτω από το βάρος της οργής των εργαζομένων, και την ίδια ώρα που αναζητούν τους όρους της αποκλιμάκωσης των αγώνων.

· Ενάντια στην επικίνδυνη, διασπαστική γραμμή του ΠΑΜΕ το οποίο -προκειμένου να μην διασαλευτεί η μικροκομματική διαχείριση των σωματείων που ελέγχει- παραβλέπει την κρισιμότητα της κατάστασης, υποβαθμίζει τη σημασία των αντεργατικών μέτρων και της επίθεσης, και παραπέμπει τα ζητήματα σε μια γενική και αόριστη αλλαγή των συσχετισμών, καλλιεργώντας με τη σειρά του τη μοιρολατρία και τη λογική των αγώνων «για την τιμή των όπλων».

· Μέσα από την ενίσχυση των διαδικασιών συμμετοχής και συσπείρωσης των εργαζομένων, τόσο ως σωματεία όσο και ως πρωτοβουλίες συντονισμού, και όχι μέσα από συνεννοήσεις «κορυφής» που αναπαράγουν αδυναμίες και υποκειμενισμούς.

· Μέσα από την ενίσχυση των επιμέρους αγώνων και αντιστάσεων που είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν σε εργασιακούς χώρους με αφορμή την εφαρμογή των μέτρων.

· Συμβάλλοντας στην ενίσχυση μιας ευρύτερης δραστηριότητας στο εργατικό κίνημα, με επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς και κλάδους, αλλά και στην ενίσχυση του ευρύτερου μετώπου για την ανατροπή των μέτρων, σε συνεργασία με τις δεκάδες τοπικές επιτροπές που στήνονται ενάντια στα μέτρα και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Μόνο έτσι θα απομονωθεί ακόμη περισσότερο η υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία. Μόνο έτσι θα κατοχυρωθεί η γραμμή του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα στο εργατικό κίνημα. Μόνο έτσι θα ξαναποκτήσουν οι εργαζόμενοι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Μόνο έτσι θα ενισχυθούν οι αγώνες και θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το σημερινό τους επίπεδο, ώστε να ανατρέψουν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και αυτά που ακολουθούν.


Γκενίδου Τασούλα, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης

Γκέρτσος Ζήσης, ΕΛΜΕ Πειραιά

Γκουντούρα Λίτσα, ΕΛΜΕ Τρικάλων

Δεληγιώργης Αντρέας, Συνδικάτο Οικοδόμων Χανίων

Δερμιτζάκη Βαγγελιώ, Διδ. Σύλλογος "Α. Δελμούζος"

Θάνου Γεωργία, ΕΛΜΕ Χανίων

Καταλαγαριανάκης Γιάννης, ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κατραλής Βασίλης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Κελεσίδης Γιάννης, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σάμου

Κιζιρίδης Κώστας, Σωματείο Εργαζομένων ΕΘΕΛ

Κοτούλας Κώστας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Κούτουλας Γιώργος, Σύλλογος Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου

Λίτσικα Άννα, Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας

Λύτης Σπύρος, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Μάνος Δημήτρης, μέλος ΔΣ Συλλ. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αριστοτέλης»

Ματσούκα Μαρία, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΦΙΕ Θεσ/νίκης

Μίζα Ρολάντο, αντιπρόσωπο ΓΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας

Μιχαλάκης Κώστας, ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Μπαμπαλετάκη Λία, Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Μπαμπίλης Δημήτρης, μέλος ΔΣ ΣΕΦΚ

Μπεκιάρης Κώστας, Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων

Μπιτοπούλου Ντίνα, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας

Νταμαδάκης Χρήστος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Χανίων

Οικονομίδης Βασίλης, εργαζόμενος στη βιομηχανία εμφιαλώσεως «Βίκος», Ιωάννινα

Παπαβασιλείου Νίκος, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου

Παπαδοπούλου Μαρία, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας

Παπακωνσταντίνου Σπύρος, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»

Παπανδρέου Πέτρος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων

Περπερίδου Χρυσή, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων στις Ιδιωτ. Κλινικές Ν. Θεσ/νίκης και Β. Ελλάδας

Πετρά Μαρία, Μαχόμενη Αρχαιολογία Λέσβου

Πετρούλια Όλγα, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων στο Εθνικό Τυπογραφείο

Σακελλάρη Μαρία, Διδ. Σύλλογος "Α. Δελμούζος"

Σακκά Ρούλα, πρόεδρος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ

Σαλαώρα Γιώτα, πρόεδρος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας

Σουλάι Ουράν, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας

Σπυρόπουλος Γιώργος, πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων «Κεραφίνα»

Τατσάκης Δημήτρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων

Τσιλικάτης Χρήστος, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων

Φιλίππου Νίκος, Διδ. Σύλλογος Καρδίτσας

Φυτσιλής Αλέξης, ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Χασσούν Ιμπραήμ, οικοδόμος, αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Χατζηνικολάου Νίκος, μέλος ΔΣ ΣΕΦΙΕ Θεσ/νίκης

Χουντής Παναγιώτης, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά

Χρόνη Μαρία, μέλος ΔΣ Συλλ. Εργαζομένων Νοσοκομείου «Α. Συγγρός


17 Μαρ 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!!!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη, μεθοδευμένη και προκλητική στοχοποίηση του εργαζόμενου συνδικαλιστή Νίκου Γουρλά, προέδρου της Προσωρινής Διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, από την εργοδοσία της «Παπασωτηρίου Press Point». Με την αποστολή εξώδικου και κατηγορώντας τον για «αντισυμβατική συμπεριφορά», η εταιρεία δεν προσπαθεί μόνο να τον τρομοκρατήσει αλλά φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος και για πιο επιθετικές κινήσεις εναντίον του.

Ενοχλείται η εργοδοσία από την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο (που φτάνουν τις 20.000!!!) και από την ίδρυση του νεοσύστατου συνδικάτου. Και θέλει να τσακίσει την προσπάθεια αυτή από την αρχή της κιόλας.

Ας μην ξεχνάμε, ότι η πρόφαση της «αντισυμβατικής συμπεριφοράς» χρησιμοποιείται κατά κόρον για την αιτιολόγηση εκδικητικών απολύσεων λόγω συνδικαλιστικής δράσης, όπως πρόσφατα με την απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις Άγρα.

Αυτό που αυτοί θεωρούν «συμβατική συμπεριφορά», δηλαδή το σκύψιμο του κεφαλιού, η υποταγή και η μοιρολατρική αποδοχή των επιλογών της εργοδοσίας και του κεφάλαιου, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις τους θα αντιπαραθέσουμε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, το συλογικό αγώνα, την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ!

Ταξική Πορεία


ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ (ΣΥΓΓΡΟΥ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι πρόσφατες εκλογές στο σωματείο μας πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και από την οργή και τη θέληση του κόσμου της δουλειάς να αγωνιστεί για να αποτρέψει τα σκληρά και βάναυσα μέτρα που δέχεται.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο κατέγραψε την οργή των συναδέλφων καταψηφίζοντας την κυβερνητική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα (ΠΑΣΚΕ) και ενισχύοντας τις δυνάμεις εκείνες που καταδικάζουν τα κυβερνητικά μέτρα και παλεύουν ενάντιά τους.

Οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, όπως και της ΓΣΕΕ, είναι πλήρως συμβιβασμένες με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συναινούν στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, εντασσόμενες στην τρομοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει εδώ και μήνες το σύστημα για να παραλύσει τις λαϊκές και εργατικές αντιδράσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι δυνάμεις αυτές πρέπει να απομονωθούν από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο γενικότερα όσο και στο χώρο της δουλειάς μας. Αυτό είναι το συμφέρον των εργαζομένων, αυτό απαιτεί ο αγώνας για την ανατροπή των μέτρων και για ένα σωματείο που θα πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με το πρώτο αντεργατικό πακέτο (μείωση 30% των δώρων και του επιδόματος αδείας, μείωση 30% των υπερωριών, όπως και 12% στα επιδόματα, αύξηση του φόρου σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, αύξηση του ΦΠΑ καθώς και της άμεσης φορολογίας) μας αρπάζουν τουλάχιστον δυο μισθούς, ενώ το δεύτερο πακέτο που μας ετοιμάζουν θα είναι ακόμα χειρότερο.

Ολοφάνερα, αυτό που έρχεται είναι μεγαλύτερη φτώχεια και ανέχεια, με συνθήκες διαβίωσης δυσβάστακτες και οδυνηρές.

Γι᾿ αυτό νιώθουμε σήμερα πιο επιτακτική την ανάγκη να έχουμε ένα σωματείο πιο μαχητικό και αποφασιστικό, που θα το θεωρούμε όλοι σαν πραγματικό μας σπίτι, σαν όχημα πάλης και υπεράσπισης των δίκαιων συμφερόντων μας.

Ένα σωματείο που θα παίρνει πρωτοβουλίες για κοινή δράση και με άλλα σωματεία ώστε να γίνουν οι αγώνες μας πιο μαζικοί και πιο αποτελεσματικοί.

Αυτή την κατεύθυνση οφείλει να υπερασπιστεί το νέο προεδρείο του σωματείου και να οργανώσει την πάλη μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν αλλά και για να μην περάσουν αυτά που μας ετοιμάζουν.

Γι᾿ αυτό προτείνουμε το προεδρείο να απαρτίζεται από τις αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δυνάμεις.

Αποκλεισμός της φιλοκυβερνητικής παράταξης από το προεδρείο του σωματείου δεν σημαίνει αποκλεισμό των συναδέλφων που την ψήφισαν. Αντίθετα, εξασφαλίζει τη δυνατότητα συμμέτοχης στον αγώνα όλων των εργαζομένων.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ταξική Πορεία

15 Μαρ 2010

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!

Η Ταξική Πορεία καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και πρωτοβάθμια σωματεία
την Τρίτη 16 Μάρτη, στις 6:00 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Παρά την ψήφιση των μέτρων,
παρά την προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα μέτρα «θα πιάσουν τόπο»,
παρά την προσπάθειά τους να απονομιμοποιήσουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα βάρβαρα αυτά μέτρα,
παρά το βίαιο χτύπημα των διαδηλώσεων και των απεργιών, και το όργιο καταστολής,
παρά τη στάση της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας,

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
στις 6:00 το απόγευμα
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Πορεία

10 Μαρ 2010

Φραγμός στο μεσαίωνα! Να ξεσηκωθούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)

Ενάντια στον εφιάλτη της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας που φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Ενάντια σε αυτούς που, μετά από δεκαετίες λεηλασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, τολμούν να μας ζητούν να ξαναγίνουμε θυσία στο βωμό της κρίσης που αυτοί και το χρεοκοπημένο σύστημά τους δημιούργησαν. Ενάντια σε αυτούς που έβαλαν υποθήκη τις ζωές και το μέλλον μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ενάντια στο αστικό κηφηναριό και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που σύσσωμοι, χωρίς την παραμικρή ντροπή, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, μας διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα είναι «αναγκαία», «για το καλό μας», «για το καλό της πατρίδας». Με τον ίδιο τρόπο που μας διαβεβαίωναν για τον τόπο που θα έπιαναν οι θυσίες μας για την ένταξη στην ΕΟΚ, στην ΟΝΕ, στην Ευρωζώνη. Με τον ίδιο τρόπο που μας διαβεβαίωναν για την «ισχυρή Ελλάδα»

Ενάντια στους «σωτήρες» μας, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, που απαιτούν την ολοκληρωτική κατάργηση όσων από τα δικαιώματά μας έχουν απομείνει. Που ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το «προνόμιο» να ισοπεδώσει τις κατακτήσεις μας. Που αναφέρονται στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας σαν να μιλούν σε δούλους, σαν να αναφέρονται στα υποζύγιά τους. Που έχουν το θράσος να μας ζητάνε και «τα ρέστα»!

Μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους που απεργούν και διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή. Για να γίνουμε ακόμη περισσότεροι! Για να τους αναγκάσουμε να πάρουν τα μέτρα τους πίσω! Για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

Μαζί με τον πραγματικό κόσμο της δουλειάς και του μόχθου. Που αγωνιά! Που νιώθει το δίκιο του να τον πνίγει! Που βλέπει το κεφάλαιο και το υπηρετικό του προσωπικό να τον χλευάζουν, να τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του. Που είναι γεμάτος οργή!

Με όπλο τη διαδήλωση και την απεργία! Μαζικά και αποφασιστικά! Χωρίς την παραμικρή αυταπάτη! Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία! Γιατί αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή του εφιάλτη. Γιατί, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο φριχτή.

Όλοι στους δρόμους! Σαν μια γροθιά! Για να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Γιατί η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στη μαζική πάλη. Γιατί ο δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος του αγώνα!

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια! Κόντρα στις αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που ακόμα και σήμερα βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Κόντρα σε αυτούς που διασπούν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και παίζουν τυχοδιωκτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Ταξική Πορεία

Για την επαναπρόσληψη του Ντίνου Παλαιστίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή βιβλιοϋπαλλήλου Ντίνου Παλαιστίδη. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τη δικαίωση των συνεχών αγωνιστικών κινητοποιήσεων του σωματείου του αλλά και του μεγάλου κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε.

Κίνημα πλατύ και μαζικό, που στηρίχτηκε από τους συναδέλφους του στις εκδόσεις Άγρα, από εργαζόμενους του κλάδου του βιβλίου αλλά και άλλους κλάδους, από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες.

Κίνημα που, με τη σειρά του, στήριξε την έννοια της συλλογικότητας των εργαζομένων, της ταξικής ενότητας ενάντια στην ολομέτωπη πολιτική και ιδεολογική επίθεση κεφάλαιου και εργοδοσίας.

Κίνημα που αντιμετώπισε αποφασιστικά την προσπάθεια της εργοδοσίας να στηρίξει ιδεολογικά τη συνδικαλιστική, εκδικητική απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη. Οι διάφοροι συνοδοιπόροι της εργοδοσίας, «διανοούμενοι» και πολιτικά πρόσωπα, που προσπάθησαν να δώσουν ιδεολογικό άλλοθι στην απόλυση ή να παίξουν το ρόλο του «ισορροπιστή» σε μία μάχη ευθύς εξαρχής άνιση, έμειναν εκτεθειμένοι απέναντι στο εργατικό κίνημα, έλαβαν ξεκάθαρη ταξική απάντηση.

Αυτή η νίκη του εργατικού κινήματος αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε καθημερινά, αλλά και για το μεγάλο αγώνα για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

·ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

·ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ!

Ταξική Πορεία

2 Μαρ 2010

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ στις 6:00 το απόγευμα στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Η Ταξική Πορεία καλεί στη διαδήλωση που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και εργατικά σχήματα, την Πέμπτη 4 Μάρτη, στις 6:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν τα πειραματόζωα των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών!

Δεν θα συναινέσουν στη σαρωτική επίθεση που επιβάλλει το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ και προωθούν οι ντόπιοι υπηρέτες τους: κυβέρνηση, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Εμείς δεν θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ζωές μας στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.

Να μας βρουν μπροστά τους! Ξανά και ξανά! Με πείσμα! Μαζικά, αποφασιστικά, απεργιακά!

Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ
στις 6:00 το απόγευμα
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ταξική Πορεία

1 Μαρ 2010

Να αρνηθούμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Προκήρυξη για τις εκλογές στο σωματείο του νοσοκομείο Συγγρού:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ένα πράγμα είναι πλέον φανερό και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά: έρχονται δύσκολες και χειρότερες μέρες για εμάς, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και για όλο τον κόσμο της δουλειάς. Απειλείται η διαβίωσή μας και το μέλλον μας. Ζούμε μια αδιάκοπη προπαγάνδα που έχει σαν στόχο μέσα από εκβιαστικά διλήμματα να αποδεχτούμε τα σκληρά και βάναυσα μέτρα που προωθούνται σε βάρος μας. Γιατί αλλιώς λένε θα βουλιάξει η χώρα. Τα λένε αυτά όλοι εκείνοι που ζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων, όλοι αυτοί που εκμεταλλεύονται και ληστεύουν τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Στη βάση αυτού του εκβιασμού μας λένε πως πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Και ότι για να πάρουμε μια ικανοποιητική σύνταξη θα πρέπει να δουλεύουμε μέχρι τα 70 μας. Αποφάσισαν να μειώσουν το επίδομά μας 10% και δυο εβδομάδες μετά δηλώνουν ότι θα το μειώσουν 20%! Και σήμερα σκέφτονται για παραπέρα μείωση! Το ίδιο επίσης και για τις υπερωρίες: τις μειώνουν αρχικά 30%. Αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενες μητέρες πρέπει να εργάζονται 15 χρόνια επιπλέον, δηλαδή έως τα 65, για να πάρουν τη σύνταξή τους. Μας απειλούν με κατάργηση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Και για να μπορούν να μας εκβιάζουν προωθούν και την κατάργηση της μονιμότητας. Για τον χαρακτηρισμό του χώρου ως ανθυγιεινού και για προσλήψεις ούτε λόγος!

Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια θα μειώσει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας και θα χειροτερέψει το βιοτικό μας επίπεδο: Αυξάνουν το ΦΠΑ, ενώ ετοιμάζουν νέα φοροεπιδρομή με αύξηση του φόρου σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης κ.λπ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ποιοι είναι αυτοί που μας ζητάνε να μην αντιδράσουμε στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα; Είναι το μεγάλο και ξένο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι αρχιληστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι η πλουτοκρατία της χώρας μας. Για λογαριασμό τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, είναι αποφασισμένη να λεηλατήσει το εισόδημα μας, να καταργήσει τα δικαιώματα μας. Μας ετοιμάζουν μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης. Και το αύριο θα γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό.

Δεν Εχουμε κανΕνα δικαΙωμα να μεΙνουμε απαθεΙς! Αντίθετα, οφείλουμε να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη που απειλεί να μας βυθίσει στο βάλτο της φτώχειας και της ανέχειας. Ό,τι έχουμε σήμερα οφείλεται στους προηγούμενους δύσκολους και βασανιστικούς αγώνες που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της χώρας μας.

Σήμερα και πάλι με αγώνες μπορούμε και πρέπει να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας και να αντισταθούμε στη χειροτέρευση της ζωής μας και των παιδιών μας

Να αντισταθοΥμε σε Ολα αυτΑ που επιχειροΥν να μας επιβΑλουν!

Η πρόσφατη γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη και οι μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα φανερώνουν πως οι διαθέσεις των εργαζομένων για αγώνες υπάρχουν. Είναι στο χέρι μας να τους δώσουμε συνέχεια! Να τις μπολιάσουμε με την πίστη στη δύναμη των εργαζομένων. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν ξανά! Πιο μαζικά! Πιο αποφασιστικά! Γιατί μόνο οι δικοί μας αγώνες μπορούν να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα που έρχεται στη ζωή μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Να συμμετάσχουμε ενεργητικά στο σωματείο μας. Να το μετατρέψουμε σε μαχητικό όργανο πάλης για τους δίκαιους στόχους μας. Να ενισχύσουμε στο σωματείο τις αγωνιστικές δυνάμεις της Ταξικής Πορείας, για να συμβάλουμε στο δυνάμωμα της πάλης μας και το συντονισμό των αγώνων με όλα τα σωματεία στα νοσοκομεία της χώρας.

ΨΗΦΙΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΞΤΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ